Traficul feroviar, dat peste cap de viscol. CFR a anulat 58 de trenuri


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Pro Tv/ Agerpres
Data publicarii: Luni 26 Februarie 2018 10:43
Categorie: Stiri actuale

Gerul cumplit a dat peste cap traficul feroviar. CFR Călători a anulat 58 de trenuri care ar fi trebuit să circule în sudul ţării, iar pe multe dintre rutele pe care se circulă se înregistrează întârzieri.

Şi pe aeroportul Henri Coandă se decolează şi se aterizează în condiţii de iarnă, iar mai multe curse aeriene au orarul schimbat.

UPDATE 17: 30 Numărul trenurilor anulate luni, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a ajuns la 58, conform ultimelor informaţii actualizate, postate de CFR Călători pe pagina proprie de Facebook.

Din total, şase trenuri sunt InterRegio, respectiv Craiova - Sibiu şi retur, Bucureşti Nord - Constanţa şi retur şi Titu - Târgovişte şi retur, iar restul sunt Regio.

"Trenurile circulă în condiţii de iarnă, la această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate", precizează compania.

UPDATE 14.00 CFR Călători a anulat luni, până la ora 13:00, 52 de trenuri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, conform informaţiilor postate de companie pe pagina de Facebook.

"Astăzi a fost luată decizia anulării a aproximativ 4% din cele 1.200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România. Măsura are ca scop eliberarea liniilor în vederea facilitării intervenţiilor cu utilaje şi pluguri de zăpadă şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate", precizează reprezentanţii CFR Călători, citați de Agerpres.ro

Trenurile anulate sunt în marea majoritate Regio, dar sunt şi patru Interregio, respectiv Craiova-Sibiu şi Sibiu-Craiova, şi Bucureşti Nord-Constanţa/Constanţa-Bucureşti Nord

UPDATE 11.00 CFR Călători a anulat 37 de trenuri din cauza condițiilor meteo nefavorabile

CFR Călători a anulat 37 de trenuri care ar fi trebuit să circule în sudul ţării, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat compania feroviară pe pagina de Facebook.

"Pentru evitarea unor situaţii nedorite şi pentru eliberarea liniilor în vederea intervenţiilor cu plugurile de zăpadă, pe anumite rute se reduce numărul de trenuri, traficul de călători urmând să fie preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate", spun reprezentanţii CFR Călători, într-un update luni la ora 10:00, citat de Agerpres.ro

Trenurile anulate sunt în marea majoritate Regio, dar sunt şi două Interregio, respectiv Craiova-Sibiu şi Sibiu-Craiova.

CFR recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul din gări, la telefoanele 0219521 - INFO CFR (trafic intern) sau 021.319.0358, la Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti, dar şi pe aplicaţia Info Tren în circulaţie (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren).

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor sau a călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Mersul trenurilor. 17 trenuri, anulate luni dimineață în Constanța, din cauza vremii nefavorabile.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Constanţa, din cauza vremii nefavorabile (ninsoare abundentă, viscol), un număr de 17 trenuri (pe relaţia Constanţa – Mangalia, Constanţa – Medgidia, Medgidia – Tulcea şi Ciulniţa – Slobozia Veche) au fost anulate în această dimineaţă.

De asemenea, trenul InterRegio 1724, care trebuia să plece în această dimineaţă (la ora 08.00) dinspre Craiova către Sibiu, a fost anulat din cauza îngheţării unor macazuri.

VIDEO PROTVPLUS.RO