Medicul Beuran, după ce a fost audiat 3 ore: ”Așteptați să se obțină un rezultat final”

Ultima actualizare: 10-01-2020 19:22

Medicul Mircea Beuran a ajuns vineri la Poliţia Capitalei, unde a fost audiat mai bine de 3 ore în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca.

După ce a ieșit din sediul poliției, Beuran a refuzat să stea de vorba cu jurnaliștii, aceștia fiind nevoiți să se țină după el, în timp ce se îndrepta către autoturism, pentru a pleca.

Cu toate acestea, la insistențele reporterilor, medicul a răspuns scurt la unele întrebări.

Reporter: Cine este responsabil pentru moartea acelei femei?

Mircea Beuran: ”Se fac analize. Se fac tot felul de anchete. Așteptați să se obțină un rezultat final.”

Reporter: Dar opinia dumneavoastră care este?

Mircea Beuran: ”N-am cum să am opinie atâta timp cât eu n-am fost acolo.”

Reporter: Domnule Beuran, cu ce încredere credeți că mai merge acum românul la spital?

Mircea Beuran: ”Întrebați-i pe dânșii. Întrebați-i pe dânșii.”

Poliţiştii au mai audiat ca martori, în ultimele zile, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca.

În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Totodată, în urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare.

Cazul a fost cercetat şi de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, concluziile fiind prezentate marţi de ministrul Victor Costache.

"Niciunul dintre medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital", a declarat Costache, potrivit Agerpres.

S-au constatat nereguli şi privind modul în care a fost înregistrat incidentul, folosirea substanţei dezinfectante, precum şi privind intervenţia medicului rezident fără supravegherea unui îndrumător.

Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO