Mărturia unei mame care și-a dus fiica la „clinica morții” din Pitești. „Ea vedea negru”


Ultimul update: Miercuri 19 Februarie 2020 18:11
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2020 17:03
Categorie: Stiri actuale

Pechezitii minuţioase la clinica stomatologică din Piteşti și la domiciliul medicului anestezist, după mai bine de o săptămână de la moartea băieţelului de 4 ani care a intrat în comă şi s-a stins la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Polițiștii au ridicat marți seară mai multe documente și aparatul cu care medicul a făcut analgo-sedarea. În plus, câţiva părinţi au prins curaj şi povestesc public despre problemele pe care le-au avut cu copiii lor în clinica respectivă.

Liliana Brezoi, mama unei fetiţe: Ni s-a spus aşa: 'Copilul este foarte mic şi nu cooperează. Şi singura soluţie ar fi ca să-i facem analgo-sedare, anestezie totală.'

Reporter: Cât costă, v-a spus?

Liliana Brezoi: 1.300 de lei. Ne-a spus că nu exista niciun risc. Dacă ne spunea că există riscuri, vă daţi seama că noi nu mai renunţăm total. I-a dat somnifer şi apoi a mers în cabinet, acolo m-am aşezat eu pe scaun, cu fetiţa în braţe şi a încercat să-i bage branula în mânuţă. N-a reuşit. A chinuit-o, i-a băgat în mânuţe, în ambele mânuţe, în picioruşe. La un moment dat anestezistul a spus că renunţă, că nu vrea s-o chinuie. Mi-a zis că nu se întâmplă absolut nimic, o să-şi revină în timp de două ore.

Reporter: În ce situaţie era fetiţă ? De ce aţi întrebat? 

Liliana Brezoi: Pentru că nu-şi ţinea capul, nu-şi ţinea ... Era ... pur şi simplu era legumă. Acum râdea, acum plângea. S-a trezit, avea vedenii, că e doctorul negru, ca ea aşa văzuse, probabil ea vedea negru, nu ştiu.

Mărturia a fost făcută de mama unei fetiţe de 3 ani pe care a dus-o la clinica stomatologică în urmă cu 3 luni. Copila căzuse şi şi-a rupt doi incisivi, iar medicul stomatolog i-a spus mamei că trebuie să îi facă analgo-sedare, susţine femeia.

Din fericire, spune ea, nu au reuşit să îi bage copilei branula, însă somniferul primit iniţial i-ar fi făcut rău. Când femeia a cerut explicaţii la clinică, povesteşte că a primit doar un mesaj că s-au luat măsuri, fără să i se ofere şi alte detalii.

În cazul copilului decedat sunt patru anchete în derulare, sub supravegherea unui procuror al parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Este vorba despre verificări făcute de poliţie, DSP, colegiul medicilor şi Colegiul Medicilor stomatologi.

În cadrul dosarului de ucidere din culpă s-au făcut perchiziţii şi în casa medicului anestezist. Bărbatul susţinea, imediat după incident că are o experienţă vastă în domeniu şi a anesteziat peste 400 de copii.

VIDEO PROTVPLUS.RO