Marinarul român răpit de piraţii nigerieni a fost eliberat. Anunțul Ministerului de Externe


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 28 Octombrie 2018 16:38
Categorie: Stiri actuale

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că marinarul român răpit la data de 22 septembrie 2018 de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, a fost eliberat, împreună cu toți ceilalți membri ai echipajului. 

Conform sursei citate, cetățeanul român urmează să fie repatriat în zilele următoare, el fiind asistat în prezent de o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Berna.

Familia cetățeanului român aflată în contact permanent cu reprezentanții Celulei de Criză a MAE a fost informată în acest sens de către armatorul elvețian.

Celula de Criză a MAE, prin cele șase misiuni diplomatice implicate (Ambasadele României la Abuja, Berna, Londra, Manila, Ljubljana și Zagreb) a menținut în permanență legătura cu autoritățile nigeriene și elvețiene, cu armatorul, cu familia cetățeanului român, precum și cu autoritățile centrale din statele de reședință ale celorlalte persoane răpite.

”Ministerul Afacerilor Externe adresează mulțumiri tuturor instituțiilor și autorităților străine implicate în demersurile de eliberare a cetățeanului român” - se mai arată în comunicat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Tags: marinar, rapit,

VIDEO PROTVPLUS.RO