Managerul Spitalului Judetean Constanta, arestat pentru o spaga de 50.000 de euro. Capatana castiga peste 5.000 EURO lunar

19-05-2016 07:46

Managerul Spitalului Judetean Constanta, prins in flagrant in timp ce primea o transa din mita ceruta unui om de afaceri, va sta dupa gratii inca 30 de zile.

Tribunalul Bucuresti a emis pe numele lui Danut Capatana un mandat de arestare solicitat de procurori, care spun ca ar fi incasat in total peste 85 de mii de euro spaga. In tot acest timp, in spitalul pe care l-a condus, pacientii au protestat din cauza mizeriei si a gandacilor din saloane.

Anchetatorii spun ca managerul Spitalului Judetean Constanta ar fi cerut in ultimii cinci ani spaga, doar ca sa plateasca unei firme serviciile si echipamentele IT folosite de spital.

"Inculpatul Capatana Danut a pretins si primit, lunar, cu titlu de mita, de la reprezentantii firmei respective (denuntatori in cauza) initial, suma 2.300 euro, majorata ulterior la 2.900 euro", sustine DNA.

In total, peste 85 de mii de euro din cele 550 de mii platite din bugetul Consiliului Judetean Constanta s-ar fi intors in buzunarele lui Capatana.

Dupa ce ani la randul ar fi primit in rate lunare 15 la suta din platile facute de spital, in final si-ar fi aratat bunatatea: ar fi redus pretentiile la zece la suta, doar ca ultima transa de zece mii de euro i-a fost fatala: procurorii DNA l-au prins in flagrant.

Managerul spitalului Judetean Constanta ar fi ajuns pe mana procurorilor DNA si pentru ca ar fi cerut sa i se achite spaga restanta, aproximativ 50 de mii de euro. Iar sotia lui are toate motivele sa regrete ca a ajuns in spatele gratiilor. Ea este cea care l-a pus in functie in 2013, atunci cand firma ei a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Constanta pentru managementul spitalului.

Externalizarea serviciului de management al Spitalului Judetean Constanta nu a insemnat si excluderea directorului Danut Capatana. Firma sotiei lui Capatana l-a numit pe acesta director general al unitatii medicale, iar pentru aceasta functie Capatana primea lunar in jur de 5000 de euro, plus alte beneficii de success.

Iar succesul personal ar fi fost pe masura, sustin procurorii: banii primiti cu titlul de mita ar fi fost plimbati prin doua companii off-shore. Si, pentru ca nimeni sa nu se prinda ca ei sunt de fapt o spaga, Danut Capatana ar fi cerut ca aceste doua companii sa incheie contracte fictive de consultanta cu cel care il mituia si care, in final, l-au denuntat la DNA.


VIDEO PROTVPLUS.RO