Managerul spitalului Floreasca, audiat mai multe ore în cazul pacientei arse

Dată publicare: 20-01-2020 11:23
Dată actualizare: 20-01-2020 12:15


Floreasca

Managerul spitalului Floreasca și directorul medical au fost audiați, luni dimineață, la serviciul omoruri din cadrul Poliției Capitalei, în dosarul pacientei arse pe masa de operație.

Cei doi au fost chemați la sediul Poliției Capitalei, luni dimineață, la ora 08.00, ei ieșind de la audieri după aproximativ trei ore.

O femeia de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, focul fiind provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat.

În urma incidentului, Mircea Beuran, chirurgul trecut pe foaia de observație, a fost demis de la conducerea Secţiei de chirurgie lll de la Spitalul Floreasca, dar şi de la conducerea comisiei de specialitate de la Ministerul Sănătăţii.

Mircea Beuran, dar și alți medici și asistenți care au participat la intervenţia chirurgicală au fost audiați pe data de 10 ianuarie.

În urma acestui scandal s-a aflat şi despre cazul altui pacient, un bărbat de 66 ani care a fost victima unui incident similar, dar care a supravieţuit.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 desfăşoară urmărirea penală in rem în cazul celor doi pacienţi care au suferit arsuri în timpul unor operaţii la Spitalul Floreasca. Astfel, în cazul femeii care a murit se fac cercetări, din 30 decembrie, pentru ucidere din culpă, iar în cazul bărbatului operat şi ars în luna martie 2019 - pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO