“Ma vei vizita la inchisoare?” Ce a postat pe internet criminalul din Colorado inainte de masacru

joker

Politia investigheaza un cont pe un site de intalniri sexuale ce pare sa apartina lui James Holmes, persoana care a ucis 12 oameni la difuzarea noului film Batman: The Dark Knight Rises.

Site-ul AdultFriendFinder contine poze cu Holmes, cunoscut si dupa porecla “ClassicJimbo”. Acesta a scris pe profil ca este interesat de “Casual Sex” si a scris pe pagina sa: “Ma vei vizita la inchisoare?”.

"Holmes a fost echipat cu peste 6.000 de gloante care ar fi putut omori mii de oameni in seara atacului de la cinematograf, insa acesta a ucis si ranit 70 de oameni', spune seful politiei din Aurora, Colorado.

Desi nu vom stii niciodata ce impulsioneaza un om sa ia viata altui om, stim ceea ce face ca viata sa merite a fi traita. Ce e important la sfarsitul zilei nu sunt lucrurile marunte care ne consuma zi de zi, ci este cum alegem sa avem grija unii de altii si cum sa ne iubim”, spune Barack Obama, presedintele Statelor Unite.

Pe contul site-ului AdultFriendFinder sunt cateva discrepante minore, ziua de nastere si inaltimea, insa este un cont destul de convingator ce a atras atentia politiei, spune Mediaite.

Citește și
masacru america
Doliu in SUA,dupa masacrul de la cinematograf.Obama a cerut ca drapelul sa fie coborat pentru 6 zile
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Holmes si-a creat contul pe data de 5 iulie.

Christopher Nolan, regizorul filmului Batman a spus:
As vrea sa-mi exprim profunda durere cu privire la aceasta tragedie fara rost care a afectat comunitatea Aurora. Cinematograful este casa mea. Ideea ca cineva ar distruge un loc asa de inocent si plin de speranta cu salbaticie este devastator pentru mine”.

Holmes, in varsta de 24 de ani, si-a vopsit parul rosu si a spus ca el este Joker-ul inainte sa arunce canistra de benzina in cinematograful in care rula filmul, sustine Ray Kelly, comisar al politiei din New York.

Un vecin de-al lui Holmes a marturisit politiei, in timp ce acestia cautau in apartamentul ucigasului, ca a vazut “un tip alb cu par ciudat si vopsit in culori nenaturale”.

Dupa masacru, peste 1000 de oameni s-au strans la bisericile din apropierea cinematografului pentru a comemora victimele atacului.

Armamentul lui Holmes a fost cumparat pe internet fara probleme. Nimeni n-a verificat daca depoziteaza gloantele. Holmes a strans arme si munitie timp de 60 de zile.

Seful departamentului de politie din Aurora, Dan Oates a spus: ”Cel mai important lucru este ca va fi justitie pentru aceste victime, iar justitia va avea loc in sala de judecata”.

"A cumparat 4 arme la magazinele locale de arme, iar pe internet a cumparat 6000 de gloante, 3000 pentru pusca de asalt, 3000 de gloante de calibru 40, doua pistoale si 300 de gloante pentru pusca”, spune Oates.

"Din cate am inteles, cand a cumparat armele a facut-o in mod legal. Cand a cumparat munitia, a cumparat-o legal, toata munitia a fost cumparata in mod legal!”, adauga furios Oates.

Vorbind despre apartamentul lui Holmes, Oates a spus: “Este o problema foarte iritanta patrunderea in apartament. Sunt foarte multe fire, foarte multe capcane, borcane pline cu munitie si lichid. E o mare provocare sa intram si sa iesim de acolo in siguranta”.

Cand au fost intrebati colegii de facultate despre atacator, majoritatea a spus ca acesta era introvertit. Un student a afirmat: “Nimeni nu-l stia. Nimeni”.

Holmes a avut o piesa techno care se repeta, la volum maxim, in apartamentul sau in seara in care a comis macelul.

Mama atacatorului a fost socata cand l-a auzit pe fiul sau spunand reporterilor: “Ati gasit persoana potrivita”.

Holmes a cumparat un bilet in seara difuzarii. Acesta facea parte din public. La un moment dat, acesta a iesit din sala si s-a echipat cu o casca de protectie balistica, vesta, gat de protectie, masca de gaz si manusi.

Acesta a aruncat o grenada lacrimogena si a asteptat sa explodeze inainte de a incepe sa traga. "Joker-ul" s-a deplasat incet pe randul de cinema si a impuscat pe oricine incerca sa fuga. Atacatorul a avut la el 4 arme pe care le folosea alternativ.

Unul din oamenii prezenti in sala a spus cum un grup de tineri s-a dus spre usa cand a vazut fumul si a auzit focuri de arma. Cand au deschis usa au vazut doua adolescente prabusite pe jos – una din ele fusese impuscata in gura. Acestia au inchis usa, insa atacatorul a inceput sa loveasca in ea timp de 10 secunde.

Speriati ca acesta va incepe sa traga, tinerii au dat drumul la usa.

"Era atat de calm cand facea asta. A fost foarte infricosator”, spune un martor din cinema.

Atacul a inceput la ora 00:30 am, iar la 00:39 a fost dat primul telefon politiei.

In jurul orei 6:40 a fost raportata o explozie in apartamentul atacatorului.

Un martor a spus ca a vazut un ofiter de politie carand o fata de 9 ani cu o rana de glont in spate. “Nu misca”, spune acesta.

Printre victime se afla Jessica Ghawi, o sportiva care s-a mutat recent in Colorado. Jessica a scapat de la un alt atac similar in Torronto, cand un barbat a intrat intr-un mall si a inceput sa traga.

In cinema erau si copii, iar cea mai tanara victima a fost un bebelus in varsta de 3 luni.

"Atacatorul a tras in copil de la o distanta foarte mica”, spune reporterul Justin Jones.

Atacul a fost atat de brutal incat gloantele au patruns si in salile de cinema din apropiere.

Hayden Miller a fost in cinema cand a auzit impuscaturile, insa credea ca e o parte mai galagioasa in film. La scurt timp a vazut oamenii fugind cu disperare din sala.

Atacatorul a fost arestat fara incidente intr-o parcare din apropiere.

Brenda Stuart, de la radio 850 Koa a spus: “Politia ducea oamenii la spital in propriile lor masini, refuza sa astepte ambulantele”.

Holmes va fi judecat luni dimineata.

Cinematografele au in plan sa mareasca nivelul de securitate la filmul Batman.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Un baiat “timid, o fantoma a internetului.” Portretul ucigasului de la cinematograful din Colorado
Un baiat “timid, o fantoma a internetului.” Portretul ucigasului de la cinematograful din Colorado

James Holmes, atacatorul presupus de la cinematograful din Aurora (Colorado, vestul Statelor Unite), este un fost student in neurostiinte in varsta de 24 de ani a carui reputatie de singuratic porneste inca din copilaria petrecuta in sudul Californiei.

Doliu in SUA,dupa masacrul de la cinematograf.Obama a cerut ca drapelul sa fie coborat pentru 6 zile
Doliu in SUA,dupa masacrul de la cinematograf.Obama a cerut ca drapelul sa fie coborat pentru 6 zile

Barack Obama a ordonat coborarea drapelului american in berna la toate institutiile publice, misiunile diplomatice si bazele militare pana in seara de 25 iulie ca omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado, a anuntat vineri Casa Alba.

Marturii CUTREMURATOARE dupa atacul din Colorado:
Marturii CUTREMURATOARE dupa atacul din Colorado: "Erau oameni plini de sange, tarandu-se pe podea"

Persoanele care au fost martore la incidentul armat din Colorado au descris scene oribile, unii crezand initial ca era o campanie publicitara, relateaza Sky News.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.