Li s-au incurcat firele de la parapanta in aer si au cazut de la 10 metri

Dată publicare: 22-05-2011 18:48
Dată actualizare: 12-09-2012 19:46


O misiune de salvare a pornit in judetul Alba, zona Rimetea, unde doi tineri s-au prabusit cu parapantele. Au decolat in acelasi timp si, in aer, la o inaltime de aproape 10 metri, s-au ciocnit si au cazut.

 

Un elicopter SMURD i-a transportat pana la medicii din Cluj-Napoca.

Accidentul s-a petrecut chiar la decolare. Parapantele celor doi tineri s-au incurcat, iar ei s-au prabusit de la zece metri inaltime. Noroc ca nu apucasera sa se inalte foarte mult. Si asa, in momentul in care au atins solul, nu s-au mai putut misca. Prietenii lor au sunat de urgenta la 112, iar la fata locului au ajuns salvamontistii si un echipaj SMURD.

Zona montana de unde voiau cei doi sa decoleze este favorita pasionatii de salturi cu parapanta. Relieful abrupt este perfect, spun ei. In Rimetea au mai avut loc astfel de accidente, ultimul cu o luna in urma, cand un tanar a cazut de la inaltime dupa ce parapanta lui nu a mai putut fi controlata.

Tinerii de 28 si 29 de ani sunt acum la Cluj, unde urmeaza sa li se faca radiografii pentru a se stabili clar un diagnostic. La o prima evaluare aveau mai multe traumatisme la coloana vertebrala si in zona toracica. Cei de la SMURD au reusit sa ii stabilizeze, unul dintre barbati era constient. Viata niciunuia dintre ei nu este pusa in pericol. A intrat si politia pe fir, va face o ancheta pentru a se stabili clar ce s-a intamplat. Se merge pe varianta unei greseli a celor doi parapantisti pentru ca vremea era prielnica, vantul abia adia, ceeea ce inseamna ca nu se poate vorbi depsre un curent de aer care sa fi dus la accident.

Weekend furtunos pentru Vali Vijelie. Misterul fetei care nu l-a mai vrut

Teo despre boala: "Am cazut intre pat si calorifer si acolo am ramas"
 

Tags: accidente,


VIDEO PROTVPLUS.RO