Legăturile interlope din București, prezentate în emisiunea „România, te iubesc!”, duminică de la ora 18.00

Dată publicare: 13-03-2021 19:44
Dată actualizare: 13-03-2021 20:08


Cu averi agonisite adesea din afaceri ilegale, liderii clanurilor interlope sfidează societatea și corup autoritățile. Tot mai multe asemenea cazuri au ieșit la iveală.

Duminică, de la ora 18.00, emisiunea "România, te iubesc" revine cu o anchetă semnată de Cosmin Savu, o incursiune în istoria organizațiilor criminale din Bucureștiul ultimilor ani.

1 septembrie 2020. Şeful Poliţiei Romane, chestorul Liviu Vasilescu, îşi prezintă demisia din funcţie în urma unui scandal: întâlnirea de la miezul nopţii cu liderii familiei Duduianu, cunoscuţi interlopi.

Tensiunile în Bucureşti au fost fără precedent în ultimii ani, pentru că mai multe grupări violente se pregăteau de conflicte stradale. Nu este prima demisie a unui şef din Poliţie, din cauza controverselor iscate de grupările infracţionale organizate în Bucureşti şi Ilfov.

Sunt zeci de familii, clanuri şi organizaţii care în ultimii 31 de ani au făcut miliarde de dolari din afaceri dincolo de lege. Toate sectoarele Bucureştiului şi judeţele de lângă au fost controlate, penetrate, infliltrate de anumite grupări.

Ofiţer Serviciul Grupări Infracţionale Violente Bucureşti:
Infracțiuni de mare violență, tâlhării, şantaje, violuri, infracţiuni de crimă organizată, trafic de persoane, trafic de droguri, infracţiuni economice- evaziune fiscală sau spălare de bani, sau infracţiuni de corupţie"

Comisar-șef Viorel Mihăiță, director Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidențe Operative
„Puterea oricărei grupări infracţionale este dată de puterea ei financiară, şi de resursa umană a celor care compun acea grupare.”

Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru: „Nu mă interesează de unde eşti, nu mai suna la numărul ăsta, nu trebuie să-mi spui nimica, nu mă interesează nicio emisiune cu mine, cu ceva.”

Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu: „Astăzi nu că mă căiesc, regret că am făcut parte din această lume. Este o lume duplicitară, o lume perversă, o lume care te poate vinde la primul colţ, uneori te poate da de pomană.”

Subiectul pe larg, în reportajul "Gruparea criminală, brand de Capitală", duminică, de la ora 18, la emisiunea "România, te iubesc". 


VIDEO PROTVPLUS.RO