La tigaie, tavalit in malai,pe gratar sau in saramura. A fost ziua pestelui

Ultima actualizare: 21-09-2012 08:19

De Florii, credinciosii care tin post au primit dezlegare sa manance peste. Iar traditia a fost respectata in toate colturile tarii.

Unii au trantit crapul, somonul sau pastravul in tigaie, dupa ce l-au tavalit prin faina sau malai, altii in schimb, l-au fript pe gratar si l-au scufundat intr-o saramura cu mult usturoi si ardei iute. Cei care n-au vrut sa intre in bucatarie intr-o zi de sarbatoare, ori sa stea in fumul de la gratar, au comandat peste la restaurant. Iar pescarii ambitiosi au vrut sa puna pe masa captura de peste zi. Dac-au prins ceva pe balta.

Nu a lipsit nici ciorba de peste, care a fost cu atat mai buna cu cat a fost primita de pomana, din partea bisericii.

Si daca tot a fost dezlegare la peste, in restaurantele de la malul marii au fost multe comenzi de fructe de mare, pe langa un file stropit cu vin si lamaie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO