Iohannis, apel către Guvern și PSD: Ce aveți de gând cu pilonul II de pensii? Mai aveți bani până la sfârșitul anului?

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, marţi, Guvernului şi PSD să precizeze "clar, răspicat, cu argumente" ce au de gând cu Pilonul II de pensii şi dacă mai există bani pentru pensii şi salarii până la finalul anului.

"Ei trebuie să ne dea un răspuns. În acest sens, cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public, clar, documentat la două întrebări: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente, iar întrebarea a doua pentru Guvern este următoarea: Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Declarațiile președintelui României:

- Despre fonduri europene, vreau să se înțeleagă că cele ce urmează reprezintă o atenționare pentru guvernul României

- Noi dispunem pentru perioada de finanțare 2014-2020 teoretic de fonduri eurpene în valore de 31,3 mld de euro. Din acești bani, până în momentul de față am folosit 4,9 mld de euro, ceea ce reprezintă 15,8%. Este important de știut că perioadele de finanțare sunt construite pe 7 ani.

- Am trecut de jumătate și din 31 de mld, până acum nu am folosit nici măcar 5. Aceste date până acum sunt date oficiale, atât de pe site-ul Comisiei Europene, cât și informații oficiale de la Guvern.

- În dorința de a prezenta o informare exactă am căutat cele mai noi date

- Nu știu de ce Guvernul nu publică date la zi, unii vor crede că poate se ascunde ceva, alții că au avut altă treabă decât să informeze.

- A doua temă: pensii. Se discută de câteva zile bune despre pilonul II de pensii. Din păcate, până și cei de la PSD se contrazic între ei, ba se desfințează, ba nu desființează, ba se suspendă, ba nu se suspendă, o harababură totală.

- Și totuși lumea își pune întrebarea de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD. Oare ce țintesc ei: Nu s-au înțeles între ei? Greu de crezut. Unii își pun întrebarea dacă se suspendă, banii vor fi folosiți în altă parte. Nu știu, dar ei trebuie să ne dea un răspuns.

- În acest sens, cred că Guvernul și PSD-ul trebuie să răspundă public, clar, documentat, la 2 întrebări. Una, ce aveți de gând cu pilonul II de pensii? A doua întrebare este: mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?
 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO