Violatorii din Vaslui raman in arest. Inspectia Judiciara cere sanctionarea procurorului care NU a contestat eliberarea lor

Ultima actualizare: 24-08-2015 07:05
violatori

Judecatorii Tribunalului Vaslui au respins vineri contestatia la masura de arestare in cazul celor sapte tineri care au violat o fata de 18 ani.

Luni, imediat ce au fost arestati, avocatii suspectilor au cerut sa fie pusi in libertate, dar magistratii nu au fost convinsi de argumentele cu care au venit aparatorii, asa ca tinerii s-au reintors dupa gratii.

Cei sapte violatori au fost adusi cu putin inainte de ora 10 cu duba de la penitenciarul Vaslui la Tribunal. Aici ii asteptau rudele care sperau ca astazi ii vor avea din nou acasa pe baieti. Sedinta a durat mai putin de o ora.

Argumentele avocatilor, venite sa sustina cererea de eliberare, au fost respinse rand pe rand de catre judecator. Pe tot parcursul deliberarii, in fata Tribunalului zeci de politisti si jandarmi s-au asigurat ca nu vor fi incidente, asta desi vineri cele doua parti implicate in proces nu au mai avut sustinatori.

Imediat dupa ce judecatorii au respins recursul, cei 7 tineri s-au reintors in celula. Un nou termen al procesului va fi pe 2 septembrie, la Curtea de Apel Iasi. Cei 7 violatori au primit pedepse cuprinse intre 5 si 8 ani de puscarie.

IJ cere CSM sanctionarea disciplinara a procurorului care nu a contestat eliberarea tinerilor din Vaslui acuzati de viol

Inspectia Judiciara cere, in urma verificarilor efectuate, sanctionarea disciplinara a procurorului Ingrid Botezatu, procurorul de sedinta care nu a facut contestatie in cazul eliberarii din arest a tinerilor din Vaslui acuzati ca au violat o eleva, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al CSM, judecatoarea Daniela Pantazi, a declarat vineri, ca pe rolul Sectiei de procurori a fost inregistrata actiunea disciplinara in cazul procurorului Ingrid Botezatu privind abaterile disciplinare prevazute de art. 99 literele m) si t) din Legea 303/2004, urmand a fi discutata in data de 7 octombrie.

Dispozitiile de la art. 99 litera m) prevad: "nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente", iar cele de la litera t): "exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta".

Parchetul General a constatat, in urma efectuarii unui control la Parchetul pe langa Judecatoria Vaslui, ca Ingrid Botezatu, procurorul de sedinta care nu a facut contestatie in cazul eliberarii din arest a tinerilor acuzati ca au violat o eleva, si-a exercitat functia cu grava neglijenta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO