Joe Biden cere Congresului interzicerea armelor de asalt. „Această administraţie nu va aştepta următorul atac în masă”

14-02-2021 21:47


Joe Biden

Joe Biden dorește restricții în cumpărarea armelor de foc și a cerut Congresului o lege privind limitarea circulației acestora.

 

Joe Biden a luat poziție față de o inițiativă destul de controversată în SUA, la trei ani după atacul dintr-un liceu din Parkland, Florida.

„Această administraţie nu va aştepta următorul atac armat în masă" pentru a asculta apelurile la acţiune, a precizat preşedintele democrat într-o declaraţie transmisă cu ocazia împlinirii a trei ani de la incidentul care a avut loc la 14 februarie 2018 şi care s-a soldat cu 17 morţi.

„Fac apel astăzi la Congres să promulge reforme de bun simţ privind armele", a spus Biden, care a cerut să se impună în sfârşit verificarea antecedentelor cumpărătorilor "în cazul tuturor tipurilor de vânzări de arme", interzicerea armelor de asalt şi a încărcătoarelor de mare capacitate, relatează AFP și Agerpres.

În opinia lui Biden, trebuie "să se pună capăt imunităţii fabricanţilor de arme, care aduc arme de război pe străzile noastre în deplină cunoştinţă de cauză".

În 2018, în ziua de Sfântul Valentin, un tânăr de 19 ani, Nikolas Cruz, a deschis focul în Liceul Marjory Stoneman Douglas, şi a omorât 14 elevi şi 3 profesori înainte de a fi arestat.

Fusese exclus din şcoală cu un an în urmă din "motive disciplinare", și a putut să îşi cumpere legal o armă de atac semiautomată, în ciuda unor antecedente psihiatrice.

În pofida unei mobilizări inedite a liceenilor din Parkland pentru un control mai sever asupra vânzărilor de arme, preşedintele republican Donald Trump a refuzat atunci să ia în considerare interzicerea armelor de atac.

Administraţiile americane succesive nu au reuşit să oprească înmulţirea atacurilor în masă care se produc cu regularitate în şcoli, centre comerciale, companii sau lăcaşuri de cult.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO