Jandarmeria: ”Am citit ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor care vor fi vineri la protest”

Ultimul update: Joi 09 August 2018 17:05
Data publicarii: Joi 09 August 2018 11:07
Categorie: Actualitate
masina jandarmerie la DNA

Jandarmeria Română spune că au fost lansate în spaţiul public mesaje şi ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor care vor asigura ordinea la protestul diasporei de vineri, din Piaţa Victoriei,  şi că nu va tolera astfel de atitudini şi manifestări viole

"Am văzut şi citit ameninţări cu moartea, vărsare de sânge la adresa jandarmilor care ar urma să asigure buna desfăşurare a protestului. Vreau să vă asigur, şi când spun acest lucru am mandatul instituţional, că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta impasibile în faţa unor astfel de manifestări care sunt în afara cadrului legal. De asemenea, nu vom tolera niciun fel de subordonare civică, de acţiuni violente, care urmăresc destabilizarea socială sau ordinii de drept şi a ordinii constituţionale”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru.

El a spus că au apărut mesaje şi ameninţări în spaţiul public, cu îndemnuri la ocuparea instituţiilor statului, iar autorităţile vor lua măsuri în acest sens împotriva celor care au lansat astfel de mesaje de instigar, iar aceştia vor suporta consecinţele.

"Este foarte important să înţelegem că Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetăţenii sau cu participanţii la o adunare publică. Rolul nostru este de a asigura ordinea de drept, de a asigura siguranţa participanţilor şi a celor care vor să manifeste, adoptând un anumit mod, dar şi al celorlalţi care nu au legătură cu protestul. Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de atitudini care nu sunt altceva decât incitări menite să crească riscul radicalizării împotriva forţelor de ordine, cu intenţia de a obţine o reacţie. Acesta este mesajul nostru principal - să ne exprimăm cu toţii, aşa cum spune Constituţia, la aricolul 39, la întrunirea şi la libertatea de întrunire, dar într-un mod paşnic”, a explicat Militaru.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a subliniat că jandarmii nu sunt "trupe trupe în serviciul nimănui”, ci vin în sprijinul cetăţenilor, asigurând un serviciu public, în condiţiile în care de-a lungul timpului Jandarmeria a asigurat la mii de adunări publice protecţia participanţilor care au manifestat paşnic, fără violenţă.

"De-a lungul timpului, pe parcursul a zeci, sute, poate chiar mii de adunări publice, Jandarmeria Română a asigurat întotdeauna protecţia participanţilor care au ales să-şi manifeste acest drept în mod paşnic şi fără gândul la violenţă. Vom face în continuare acest lucru cu profesionalism, cu moderaţie şi cu respectarea principiului legalităţii. (...) Nu în ultimul rând, vreau să vă reamintesc că Jandarmeria Română, prin statutul său, prin legea sa este o instituţie exhidistantă politic. Nu are legătură cu acest spectru, nu suntem trupe pretoriene în serviciul nimănui, tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public”, a subliniat Marius Militaru.

Mitingul românilor din străinătate este programat pentru vineri, de la ora 17:00, în Piaţa Victoriei.

masina jandarmerie la DNA Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Jandarmeria, precizări despre protestul diasporei: ”Nu vom accepta niciun fel de provocări. Nu suntem trupele pretoriene
Jandarmeria, precizări despre protestul diasporei: ”Nu vom accepta niciun fel de provocări. Nu suntem trupele pretoriene"
VIDEO PROTVPLUS.RO
tantar
Virusul West Nile face noi victime în București și Iași. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 275
Avocatul Poporului şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, dar acesta nu poate sesiza CCR
Carmen Adamescu a scăpat de arestul la domiciliu. Ea va fi cercetată sub control judiciar
Un tânăr se zbate între viață și moarte după ce i-a explodat în faţă un cazan de țuică
Avocatul Poporului cere ”informații suplimentare” de la Guvern, după sesizările făcute pe OUG care modifică Legile Justiției
Pui de urs,mort după ce a fost lovit de două mașini pe A1. Își căuta mama
bloc bulina
Refuză consolidarea blocului și își pun în pericol și vecinii. Avertismentul lui Raed Arafat
Un scoțian și-a deschis o fabrică de cidru în Argeș. Cât câștigă pe un litru
Constructorul tronsonului de autostradă care s-a surpat, obligat să restituie 83 de milioane de lei
Rezultate Loto 6 din 49, 18 octombrie 2018. Numerele câștigătoare
Polițiștii bucureșteni fac apel la cetățeni pentru găsirea unui bărbat suspectat de viol
Un magazin din Brăila, distrus de un incendiu în mijlocul nopții