Ion Tiriac a dat startul vanatorii de la Balc. La eveniment au fost invitati oameni de afaceri celebri din Europa

Ultima actualizare: 23-12-2014 00:38

Pentru a zecea oara a rasunat, sambata, padurea de gonaci si vanatori pe domeniul de la Balc al lui Ion Tiriac.

S-au strans la un loc miliardari care aduna prin averile lor intregul buget al Romaniei. Cu totii au pornit pe urmele mistretilor, ajutati de cainii, echipati cu sisteme de localizare prin satelit.

Zorii zilei i-au gasit pe gonacii din Balc pe domeniul de vanatoare al celui mai cunoscut milionar roman, Ion Tiriac.

Invitati special pentru eveniment, cainii de vanatoare romanesti au fost echipati cu tehnologie de ultima ora, ca sa nu se piarda ori sa fie raniti cumva din greseala.

Discreti ca intotdeauna, invitatii lui Ion Tiriac, oameni de afaceri importanti din toata lumea, au fost scumpi la vedere. Singurul care si-a explicat pasiunea a fost printul Dimitrie Sturdza.

Dimitrie Sturdza: "De ce sunt importante aceste vanatori? In primul rand, daca vedeti satele astea, asa de saraci, fiecare job in plus este ceva foarte important. Nu numai asta, dar e si un fel de afacere de binefacere, mistretii astia se duc la case de copii, case de batrani."

Dupa cele doua goane, la aceasta ora este organizata masa de seara, dupa traditie. Duminica, in zori, va fi si o a treia partida de vanatoare, dupa care invitatii isi vor vedea de drum, fiecare spre imperiile lor financiare.

Este pentru prima data cand vanatoarea de la Balc are loc in luna decembrie, pentru ca de regula este in ianuarie. Se pare insa ca anul viitor expira contractul de concesiune pe care Ion Tiriac il are pentru domeniul cinegetic de 150 de hectare.

Organizata cu discretie maxima, vanatoarea i-a avut ca invitati in ultimii ani pe Wolfgang Porsche, mostenitorul imperiului auto, Georges Marsan, primarul din Monte Carlo, Frantz Rauch, cel mai mare producator de sucuri din Europa, Klaus Mangold, fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer, designerul celebrului brand Cartier si Inigo Herrera, fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO