Ion Iliescu a ajuns la Spitalul Elias. În aprilie a suferit o intervenţie cardiacă


Ultimul update: Vineri 31 Mai 2019 19:09
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2019 18:45
Categorie: Stiri actuale
Fostul presedinte Ion Iliescu s-a prezentat la Parchetul General

Operat în luna aprilie, fostul preşedinte a ajuns vineri din nou la spital.

Ion Iliescu se află la Spitalul Elias pentru investigaţii medicale, "în urma unui sindrom febril" potrivit unui comunicat oficial.

În cursul zilei de astăzi (31 mai 2019), preşedintele Ion Iliescu, a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, pentru evaluarea stării de sanatate, în contextul unui sindrom febril recent instalat”, informează reprezentanţii Spitalului.

În aprilie, după investigaţii amănunţite, medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare au constatat că Ion Iliescu suferă de tamponadă cardiacă. Este o afecţiune apărută ca urmare a acumulării unei cantităţi de lichid în spaţiul dintre foiţa pericardică şi inimă.

Iliescu a suferit în aprilie o intervenţie cardiacă minim invazivă. A durat aproximativ o oră şi a decurs fără probleme. 

 

Cauzele problemelor de sănătate ale lui Ion Iliescu

 

Cauzele problemelor de sănătate ale fostului preşedinte pot fi multiple: de la o banală răceală, până la infecţii grave, consumul de medicamente din sfera oncologică sau anticoagulante.

Ion Iliescu este un pacient cu vechi probleme cardiace. În mai 2005, în urma unui puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice i-au fost montate 5 stenturi.

Doi ani mai târziu a fost supus unei alte inteventii la inimă, de această dată la Paris. A mers acolo pentru un control de rutină, iar medicii au descoperit că una dintre arterele care îi alimenteza inima era blocată. I-au implantat al 6-lea stent, pentru dilatarea mecanică a vaselor de sânge.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO