Invazie de vulpi intr-un sat din Braila. Oamenii se tem pentru animalele lor, dar si de o eventuala epidemie de rabie

Ultima actualizare: 01-09-2014 07:01

In localitatea Ramnicelu, din judetul Braila, oamenii sunt ingrijorati ca vulpile s-au inmultit foarte mult in ultimii ani.

Vulpile au omorat sute de gaini, iar oile si vacile au fost muscate, iar acum exista pericolul infectarii cu rabie, daca o vulpe turbata da iama prin gospodarii. Autoritatile par depasite de situatie.

Pentru a-si apara curtile de invazia vulpilor, oamenii din Ramnicelu au inceput sa puna tot felul de capcane improvizate. Insa, chiar si asa, animalele s-au obisnuit cu ele si le ocolesc.

Localnicii se plang ca sute de gaini le-au cazut prada vulpilor in ultimii doi ani. "Vreo 40 de gaini ne-au luat. Casele s-au rarit, nu mai e lume atata si ele sunt stapane acum", sustine un localnic.

Periculos este si faptul ca vulpile nu mai au frica nici de oameni, nici de caini si se inmultesc tot mai mult in zonele in care sunt case parasite. "Eu stau in gradina si vulpea se uita la mine. Mai am cateva gaini, asta-primavara mi le-a mancat pe toate. Eu, proasta, le-am dat drumul in gradina si erau si niste oi acolo, unde mi le-a mancat", povesteste o localnica.

Problemele au aparut, spun oamenii, din momentul in care vanatorii din comuna si-au pierdut permisul de port-arma, pentru ca au fost prinsi la braconaj. Iar acum nu mai exista nimeni care sa curete zona.

Oamenii se tem de o eventuala epidemie de rabie. "Orice cetatean care vine in contact cu un animal mort trebuie sa mearga imediat la centrul de epidemiologic si sa inceapa vaccinarea", sustine dr. Ion Craciun, medic veterinar.

Satenii din Ramnicelu se plang ca pana acum nu au fost sprijiniti de autoritatile din judet, pentru a stapani invazia vulpilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO