Ancheta in cazul invatatoarei de la clasa I care isi numeste elevii "prosti, tantalai si ticalosi"

Dată publicare: 30-10-2012 19:02
Dată actualizare: 02-11-2012 06:43


Ancheta in forta la Colegiul Nicolae Iorga din Bucuresti, dupa ce parintii au venit cu dovezi ca la clasa intai copiii ar fi umiliti, agresati si jigniti de invatatoare.

Alarmati de faptul ca micutii se temeau sa mai mearga la scoala, au inregistrat-o pe femeia platita sa-i invete carte in timp ce ii numeste pe scolari: prosti, tantalai, nesimtiti si ticalosi.

Dascalul ii ameninta ca ii da pe copii cu capul de tabla si ii pune sa stea in genunchi, drept pedeapsa.

Desi invatatoarea Veronica Bereanda mai are un an pana la pensie, scoala i-a repartizat totusi clasa intai. Poate pentru ca acum cativa ani a primit o gradatie de merit pentru rezultate bune.

Un reportofon plasat de un parinte in ghiozdanul copilului a dezvaluit noua metoda de predare a invatatoarei.

"M-a bufnit plansul, va spun sincer. Am sperat pana in ultima clipa sa fie totul exagerat. Sunt sigura ca este vocea doamnei invatatoare si sunt rezultate ale acestui comportament. De frica, imi ascundea tot. Era inhibata, era speriata de tot ce era legat de scoala", a marturisit mama unei fetite.

Toti parintii sunt revoltati.

"A inceput sa planga seara si sa spuna ca nu mai vrea sa se duca la scoala. Il insulta, ii spunea ca este prost, ca este prost crescut, il punea sa stea in genunchi si alte lucruri pe care mi le-a marturisit. Nu pot sa accept ca exista asemenea profesori", a marturisit o alta mama.

Pe site-ul Colegiului Iorga este expusa oferta educationala a institutiei. Printre altele, "profesori cu experienta, care insufla elevilor nu doar respect fata de invatatura, ci si inalte calitati morale".

Despre calitatile morale ale invatatoarei si despre respectul acesteia fata de copii si parinti s-a vorbit deja intr-un consiliu al scolii. Pentru ca problema nu s-a rezolvat intern, a inceput o ancheta a inspectoratului.

Invatatoarea risca sa fie data afara din invatamant.


VIDEO PROTVPLUS.RO