Interlopii bucuresteni s-au imbogatit din afaceri ilegale cu grau. Cum au afectat pretul la paine

Ultima actualizare: 20-10-2012 18:12
razii

Cum sa castigi usor o jumatate de milion de euro? Prin evaziune fiscala si spalare de bani, ar spune politistii despre niste indivizi pe care ii acuza ca s-au imbogatit pacalind statul.

15 persoane au fost duse la audieri in aceasta dimineata si, printre altele, trebuie sa justifice din ce si-au inaltat vile impunatoare si si-au cumparat masini ca-n revistele auto. Printre invinuiti s-au strecurat si doi functionari de banca.

Casa cu porti impresionante a lui Dan Chioru este bine ascunsa pe o straduta ingusta din Calea Pieptanari. Proprietarul a fost trezit in zori si s-a aratat extrem de nemultumit de prezenta autoritatilor. O femeie, ruda cu Dan Chioru, a incercat sa ii tina la distanta pe jurnalisti cu furtunul.

Dan Chioru, un cunoscut interlop din sectorul 5 al capitalei, este acuzat ca impreuna cu alte 14 persoane a cumparat la preturi ridicole cereale, in special grau, de la tarani. Apoi vindea speculativ marfa luata fara acte prin firma lui, catre fabricile de panificatie.

Cateodata, sustin procurorii, graul era plimbat fictiv prin documentele contabile ale mai multor societati pentru obtinerea TVA-ului.

Prin aceasta spalare de bani se produceau doua efecte. Pe de o parte, painea este mult mai scumpa chiar daca materia prima n-a costat foarte mult. Pe de alta, statul pierdea automat sute de mii de euro din astfel de tranzactii prin neincasarea taxei pe valoare adaugata.

Politistii ii ancheteaza in acest caz si pe doi functionari bancari pentru favorizarea infractorului si abuz in serviciu. I-ar fi anuntat pe suspecti ca au inceput cercetarile impotriva lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO