Cursuri cu ajutorul AI la Universitatea de Medicină din București. Reacțiile studenților
Cursurile predate cu ajutorul inteligenței artificiale sunt interactive și interesante.
Empatia profesorului nu poate fi înlocuită - este concluzia la care au ajuns studenții la medicină din București, care au participat la prima lecție cu asistență virtuală.
În medicină, inteligența artificială ar putea fi utilizată pentru diagnostic sau chiar tratament, dar numai pentru anumite specialități.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La primul curs susținut cu ajutorul inteligenței artificiale studenții de anul 5 de la medicină au învățat despre inflamație.
Studentă: „E mai avantajos pentru noi să învățăm decât să urmărim niște cuvinte pe un slide.”
Student: „Profesorul vine și cu componenta emoțională, știe să dea încredere studentului.”
Conf. dr. Florin Berghea: „Dincolo de sala de curs, în medicină, inteligența artificală poate fi un suport util în ceea ce privește criza de presonal în anumite specialități. De pildă, când vine vorba de interpretarea unor analize sau investigații medicale. Mai mult, ar putea fi utilizată pentru diagnstic sau chiar unele tratamente.”
Dr. Ștefan Busnatu: „Mapând cu ajutorul motoarelor de inteligență artificală zonele tumorale foarte bine, avem posibilitatea să facem tratamentele - de ex cele de radioterapie - mult mai țințit și cu o marjă de eroare mai mică apropos de leziunile colaterale care sunt produse pe zona de radioterapie.”
Inteligența artificială ar putea ajuta la crearea unor registre de pacienți, chiar la nivel european. Un astfel de proiect, finațat de Comsia Europeană, este RESQ+, care, spun specialiștii, va avea beneficii atât pentru cei cu AVC, căt și pentru personalul medical. Peste 1900 de spitale din Europa vor face parte din proiect până în 2030, iar Spitalul Universtar din București este unul dintre ele.
Prof. dr. Cristina Tiu: „Acest proiect își propune să asigure completare registrelor într un sisten automatizat de preluare a datelor din biletele de externare ale pacienților pe baza unor algoritmi de inteligență artificială care să învețe să înlocuiasă operatorul care trece datele în registru.”
Mai mult, în cadrul proiectului se va face monitorizarea pacienților cu ajutorul unui asistent virual, care apoi îi poate spune medicului ce parametri de îngrijire ar trebui îmbunătățiți.