Inconstienta copiilor si indolenta autoritatilor, o combinatie fatala. Cazul tanarului care s-a electrocutat pe un vagon CFR

Ultima actualizare: 12-03-2017 00:28

In tara lui "merge si-asa", inconstienta copiilor si indolenta autoritatilor se dovedesc fatale.

Desi sunt tot mai numeroase cazurile de adolescenti care isi pierd viata ori sunt mutilati pentru ca au vrut sa isi faca un selfie pe vagoanele trenurilor, nimic nu-i impiedica pe altii ca ei sa ajunga in acelasi loc. Nici macar un mesaj de avertizare.

Florin s-a urcat pe un vagon de tren impreuna cu un prieten. Se intampla acum un an in triajul CFR Constanta. Colegul sau a scapat, insa adolescentul de 15 ani a luat foc dupa ce un arc electric l-a lovit in plin.

Florin Besea: "N-am realizat ce se intampla, am vazut ca am luat foc."

Laurentiu Besea: "Nu i-am spus niciodata sa nu se urce pe un tren. Nu aveam de unde sa stiu ca se va duce acolo.''

Luni de zile Florin s-a luptat sa supravietuiasca arsurilor si a reusit.

Florin Besea: "Au fost momente grele, sa ai parintii langa tine, sa ii vezi cum le curg lacrimi din ochi si tu sa nu poti face nimic, sa nu poti sa te misti, a fost greu."

In urma cu doua zile, un alt adolescent a escaladat un pasaj feroviar, de data aceasta in parcul Herastrau din Capitala. A vrut sa isi faca un selfie, insa a patit la fel ca Florin. Acum, are arsuri in proportie de 90 la suta. Medicii care incearca sa il salveze spun ca vad des astfel de orori.

Dr. Raluca Alexandru, PC Grigore Alexandrescu: "Acum 2 ani, au fost 7 cazuri intr-o saptamana. Sunt arsuri cu schele majore, raman cu ceva amputat, o mana, un picior. Traume pe toata viata care le schimba destinul."

Doctorii cer autoritatilor sa ia masuri. Este vorba de cei din Primaria Capitalei si de la CFR. Autoritatile locale insista ca accesul este interzis in zona respectiva si ca le-au cerut in scris celor de CFR sa faca o pasarela. Chiar si mesajele de avertizare sunt invizibile.

Dupa atatea nenorociri, abia joi a fost pus un afis pe care scrie "atentie, pericol de electrocutare, nu va urcati pe baustrada", dar oamenii continua sa treaca nestingheriti pe aici.

In timp ce institutiile isi paseaza responsabilitatea,10 adolescenti au fost electrocutati si au ramas cu sechele.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO