Un muncitor a spart o conductă de gaz și a provocat un incendiu uriaș în Constanța

Ultima actualizare: 27-08-2020 20:24
Incendiu uriaș la o conductă de gaz din Constan...
Incendiu la o conductă de gaz din Constanța. Foc...
Un muncitor a spart o conductă de gaz și a provo...
Un muncitor a spart o conductă de gaz și a provo...

O manevră greșită, demnă de reclamele care îi ironizează pe unii dintre muncitori, a adus haosul pe șoseaua de centură din Constanța.

O conductă de gaz a luat foc după ce - spun martorii - o echipă de lucrători a reușit performanța de a o sparge cu un utilaj. Purtate de vânt, flăcările au ajuns până la un parc auto, iar cinci vehicule au ars. Traficul a fost restricționat pentru că exista și riscul unei explozii.

Martorii incidentului au lăsat de înțeles că vina le-ar aparține chiar muncitorilor care lucrau la conductă. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale. Anchetează incidentul, cot la cot cu Poliția.

Muncitorii au spart conducta, spun martorii, iar gazul care a țâșnit s-a aprins imediat. Flăcările au avariat inclusiv mașina lor de serviciu. Alte patru autoturisme, puse la vânzare în curtea unui parc de vehicule rulate, au fost distruse.

Cpt. Gutas Mihail Marian - ISU Dobrogea: „În jurul orei 9:40 am intervenit în prima fază cu o autospecială de stingere, ulterior am cerut încă două autospeciale. Au ars în totalitate 2 maşini aflte în parcul auto şi încă 3 maşini avariate. Se efectuau lucrări la reţeaua de gaze în momentul în care s-a iniţiat incendiul, cauza probabilă este în curs de stabilire”.

Traficul pe centura oraşului Constantă a fost restricționat, inițial, din cauza pericolului de explozie. Bucata de șosea este intens circulată, nu doar pentru că în apropiere se află un mare centru comercial, ci pentru că este și cea care duce către Mamaia ori Năvodari.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO