Imagini incredibile surprinse la Timișoara. Râul Bega a fost invadat de șerpi

Dată publicare: 16-07-2021 17:39
Dată actualizare: 16-07-2021 17:45


Mai mulți șerpi au fost filmați de trecători pe răul Bega, foarte aproape de zona de promenadă. Mulți s-au speriat când i-au văzut, însă specialiștii atrag atenția că nu sunt periculoși.

Sunt șerpi de apă care nu mușcă, nu au venin, și fac parte din fauna râului.

Imaginile au fost filmate într-o zi caniculară, când răul Bega era aproape secat, așa că mai mulți șerpi au fost observați în apa, foarte aproape de zona unde se plimbă zilnic sute de persoane.

Localnică: "Mi se pare foarte riscant, mai ales că acum copiii mici ies afară, la joacă, împreună cu părinții. Mai ales că nu știm gradul lor, sunt veninoși, nu sunt, mi se pare riscant".

Localnic: "Unde există umiditate, unde există această îngrădire, canalizare, piatră, asta plac șerpilor și probabil se dezvoltă, se înmulțesc".

Specialiștii susțin că vorbim de șerpi de apă, care sunt de multă vreme în răul Bega, însă cel mai probabil acum s-au înmulțit.

Conf. Univ Lucian Pârvulescu, Facultatea de Biologie și Geografie din Timișoara: "Oamenii să se teamă de orice, numai de șarpele ăsta nu. Trebuie să menționăm că șarpele de apă este un șarpe care nici măcar nu are dinți în gură, are doar niște zimțișori pe partea internă a gurii, pentru a prinde peștele. În al doilea rând, nici nu se pune problema de a fi veninos".

De altfel, sportivii și cei care se plimbă des pe malul răului Bega deja s-au obișnuit cu prezența reptilelor.

Localnic: "Când e perioada de împerechere ei se strâng. Asta este, nu avem ce face".

Reporter: "Nu vă e frica de ei?".

Localnic: "Nu, ne înțelegem cu ei".

Reporter: "Îi vedeți des aici pe malul Begăi?".

Localnic: "Suntem baza de Kaiac, îi vedem, ne jucam cu ei".

Localnic: "Nu consider o problemă. Adică sunt de speriat, sunt înfricoșători într-adevăr, dar nu fac absolut nimic. Mai înainte chiar am văzut unul, mă uitam la el".

Șarpele de apă, inofensiv, trăiește de obicei pe malurile râurilor și poate ajunge până la 1,5 metri lungime.


VIDEO PROTVPLUS.RO