Imagini DRAMATICE surprinse pe litoral. Un tanar luat de curentii puternici, scos din apa in ultima clipa de salvamari

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18

Marea cea Neagra a luat in aceasta vara in total 30 de vieti. Au fost turisti nesabuiti, care au ignorat avertismentele salvamarilor si au indraznit sa se ia la intrecere cu valurile puternice.

Joi, la Neptun, un tanar de 23 de ani a fost salvat in ultima clipa din apa. Curentii puternici il trageau catre moarte.

Un turist aflat joi pe plaja din Neptun a surprins momentul in care doi salvamari se arunca in valuri si inoata spre un tanar aflat in pericol in larg. Baiatul de 23 de ani a ignorat avertismentul salvatorilor si s-a indepartat de mal. Atunci a fost luat de curenti si nu a mai reusit sa stea la suprafata. Un alt turist pe skyjet se apropie si el de victima ca sa-i acorde ajutor. Din fericire, tanarul a fost salvat la timp si adus la mal in viata.

Prea putini turisti aflati in vacanta la mare asculta insa de sfaturile salvamarilor. Din pacate pentru unii, distractia periculoasa cu valurile se transforma in ultimele clipe de viata.

Gabi Culea, seful echipei de salvamari Mamaia: "Sa nu va avantati in larg, chiar daca vi se par valurile mici... Curentii sunt puternici."

Miercuri, un neo-zeelandez de 44 de ani s-a inecat in dreptul unei terase din Vama Veche si cateva ore mai tarziu apa marii aducea la mal trupul unui alt barbat, de 70 de ani, in Costinesti.

De la inceputul sezonului estival, 30 de oameni au murit inecati pe litoral. Cei mai multi au vrut sa incerce senzatii tari si s-au aruncat in valurile furioase.

Salvamarii le atrag atentia turistilor care mai sunt pe litoral ca programul lor se incheie la orele 20:00, iar cei care fac baie in mare noaptea o fac pe propria raspundere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO