Gelu Oltean, arestat. Ce efecte are ayahuasca, drogul consumat în clinica Vanessei Youness

Ultima actualizare: 16-12-2019 13:41

Gelu Oltean, fostul șef de la "Doi și un sfert", serviciul secret al Ministerului de Interne, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri, împreună cu iubita sa Vanessa Younnes.

Alături de ei se află și un cetățean britanic.

Cei trei au fost ridicați de anchetatori dintr-un centru de wellness, unde, spun anchetatorii, s-ar fi consumat ayahuasca, o combinație de plante ce conține substanțe halucinogene.

Deși este numit „clinică” pe paginile sale de Facebook și internet, centrul deschis de Vanessa Youness este, oficial, unul de wellness, adică destinat relaxării și stării de bine. Aici, spun anchetatorii, aveau loc ritualuri șamanice, conduse de englezul reținut împreună cu cei doi.

În cadrul acestora, clienții ar fi consumat o combinație de plante numită AYA-HUASCA, folosită de indigenii din America de Sud, ce conține, însă, un drog de mare risc.

Această substanță produce puternice halucinații vizuale și experiențe interpretate de unii psihologi că fiind de factură spirituală. Vanessa Youness, absolventă de medicină, este cunoscută pentru faptul că, în urmă cu mai mulți ani, ar fi fost diagnosticată cu scleroză în plăci.

A refuzat tratamentul propus de mai mulți doctori și susține că se simte bine datorită medicinei alternative.

Gelu Oltean a fost șeful DIPI, între aprilie 2012 și iulie 2014.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO