Iasi: Drumul comunal unde s-a produs accidentul soldat cu 11 morti a fost inchis temporar


Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2013 00:56
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2013 15:46
Categorie: Stiri actuale
accident Iasi

Drumul comunal din judetul Iasi unde duminica a avut loc accidentul rutier soldat cu moartea a 11 persoane va fi inchis temporar incepand de miercuri dupa-amiaza, iar in zona va fi montata o bariera.

Miercuri la pranz, la sediul Prefecturii Iasi a avut loc o intalnire la care au fost prezenti reprezentanti ai Regionalei CFR, ai primariei localitatii Miroslava, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politiei si Prefecturii, in cadrul careia au fost decise masuri in urma accidentului rutier de la sfarsitul saptamanii trecute, cand un tren a lovit un autoturism la o trecere peste calea ferata.

Conducerea Regionalei CFR Iasi a propus ca trecerea peste cale ferata din zona satului Uricani, comuna Miroslava, sa fie desfiintata temporar, urmand totodata sa fie analizata varianta amplasarii unei bariere in zona unde a avut loc accidentul, masura fiind acceptata de catre participantii la intalnire.

Astfel, incepand de miercuri dupa-amiaza traficul rutier pe drumul comunal care leaga satul Uricani de DN28 va fi inchis, circulatia urmand sa fie deviata pe soseaua de centura a municipiului Iasi, situata la o distanta de 1,3 kilometri.

"Au fost avansate doua solutii: fie amplasarea unei bariere, fie desfiintarea trecerii peste calea ferata. In urma discutiilor s-a decis ca reprezentantii CFR sa desfiinteze trecerea pana in momentul in care va fi amplasata bariera. Se va stabili cine amenajeaza bariera - primaria din Miroslava sau CFR", a declarat subprefectul judetului Iasi, Bogdan Abalasi.

Unsprezece persoane au murit, duminica, dupa ce autoturismul in care se aflau a fost lovit de un tren la o trecere de cale ferata de la marginea municipiului Iasi, in zona societatii Antibiotice. Printre cei decedati se numara si doi frati in varsta de trei ani si 14 ani.

Autoturismul a fost lovit in plin si tarat pe o distanta de cateva sute de metri de trenul Regio care circula pe ruta Iasi-Dorohoi. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Alexandru Chelaru, afirma ca soferul autoturismului Volkswagen Sharan nu a respectat semnificatia indicatorului "STOP" de la trecerea la nivel cu calea ferata. In martie 2012, in aceeasi zona a avut loc un accident rutier similar, soldat cu decesul a trei persoane.

Sursa: Mediafax

Tags: accidente, iasi, morti,

VIDEO PROTVPLUS.RO