VIDEO Greva STB. Ce a pățit un șofer de troleibuz după ce a ieșit pe traseu

Ultima actualizare: 22-01-2022 19:30

Un șofer de troleibuz nu s-a alăturat grevei STB de sâmbătă și a ieșit pe traseu. Oprit într-o stație de pe Bulevardul Carol I, acesta a avut parte de o situație neplăcută.

Șoferul de troleibuz a oprit într-o stație, moment în care doi bărbați s-au dus la ușa sa, i-au adresat injurii, au scuipat pe geam și chiar au lovit ușa cu piciorul. Angajatul STB a surprins momentul.

Având în vedere imaginile difuzate în spațiul public, în care este observat un bărbat care lovește cu piciorul ușă unui autobuz, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Secția 8 Poliție s-a sesizat din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Sunt efectuate verificări în vederea identificării persoanei în cauză și aplicarea măsurilor legale”, a transmis Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București.

A treia zi de grevă la STB 

Greva STB continuă și sâmbătă, fiind a treia zi în care angajații societății refuză să iasă pe traseu. Cu toate acestea, câțiva dintre ei au decis să iasă, iar cei rămași să protesteze i-au numit trădători. La depoul Dudești, numele acestora a fost trecut pe foi si lipit la vestiare.

Iar incidentul din zona Vatra Luminoasă nu este singular. Unui șofer de autobuz i-a fost spart geamul unei uși.

0800800868 - număr pentru şoferii STB împiedicaţi de colegii lor să iasă pe traseu

Municipalitatea pune la dispoziţia şoferilor Societăţii de Transport Bucureşti, care sunt împiedicaţi de colegii lor să iasă pe traseu, numărul de telefon 0800800868 pentru a sesiza acest lucru, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a făcut aceste precizări, sâmbătă, la sediul Societăţii de Transport Bucureşti, unde a avut loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al instituţiei, în contextul în care este a treia zi de grevă a lucrătorilor STB.

USR Bucureşti condamnă actele de vandalism la adresa şoferilor STB care ies pe traseu

USR Bucureşti condamnă "actele de vandalism, hărţuire şi violenţă" la adresa şoferilor STB care respectă hotărârile judecătoreşti, îşi respectă obligaţiile şi ies pe traseu în Bucureşti.

Într-o postare pe Facebook, USR Bucureşti menţionează că este a doua zi în care un autobuz STB este atacat cu pietre, iar şoferii sunt hărţuiţi şi ameninţaţi.

"Instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba şi să se asigure că şoferii care vor să iasă din autobaze o pot face în siguranţă. În plus, autorităţile trebuie să afle cine se află în spatele acestor atacuri şi ameninţări", precizează sursa citată.

Conform postării, consilieri USR din CGMB se află în legătură cu şoferi STB care nu sunt de acord cu acţiunea ilegală a sindicatului şi fac toate demersurile necesare de tragere la răspundere a celor care ameninţă şi hărţuiesc şoferii şi provoacă acte de vandalism.

"Dacă cineva mai are dubii despre ceea ce se întâmplă, este foarte simplu, bătaia dintre PSD şi PNL din Guvern s-a mutat la nivel de companii municipale: printr-o oprire ilegală a lucrului la comanda unui consilier general al PSD se cere o demisie a unui director PNL. Asta în timp ce suferă nu doar bucureştenii, dar şi şoferii care îşi fac datoria", susţine USR Bucureşti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO