Gigi Becali risca sa ramana fara peste 300.000 de euro. Latifundiarul, dator la Casa de Asigurari de Sanatate

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04

Sfarsitul de an il prinde nervos si ceva mai sarac pe George Becali care risca sa plateasca sute de mii de euro catre stat.

Milionarul nu si-a achitat anumite taxe, dupa afacerile cu terenuri facute acum cativa ani. Becali a dat in judecata Casa de Asigurari de Sanatate Ilfov, insa risca sa fie executat silit.

De parca nu ii erau de ajuns problemele pe care le are deja, Becali a primit in spatele gratiilor vestea ca asigurarile de sanatate i-au impus sa achite peste 320 de mii de euro, restante la contributia pentru fondul CAS aferent perioadei 2009-2012.

Oficial, latifundiarul din Pipera nu era angajat legal nicaieri, dar a vandut terenuri. Potrivit legii, trebuia sa achite intre 5,5 si 6,5 procente din venitul realizat. Asa ca, la cererea curtii de conturi, Casa de Asigurari de Sanatate il obliga acum sa stinga datoria.

"Potrivit legii, cei care intre 2009 si 2012 au facut tranzactii imobiliare, au incasat dobanzi si dividende, dar nu au avut statut de asigurat trebuie sa plateasca retroactiv", explica Dr. Aurelia Isarescu, presedinte CAS Ilfov.

Pana acum au fost emise 4 decizii de impunere, pe care Becali le-a contestat. Si cum, reclamatia i-a fost respinsa, cheama Casa de Asigurari de Sanatate Ilfov.

Nu este la prima experienta. Acum cinci ani s-a trezit ca Fiscul ii cere sa achite retroactiv TVA-ul pentru tranzactiile imobiliare: cu penalitati si majorari cam trei milioane si jumatate de euro.

"Eu am avut niste teren din patrimoniul personal si am vandut. Asa scrie in lege ca nu platesti TVA. Si atunci au zis da, se suspenda, dar eu nu am incredere. Poate sa vina din nou asa ca sa spuna judecatorul: ba n-ai de ce sa mergi la Becali si cu asta basta", spunea Becali in martie 2010.

Procesul se judeca si astazi, iar Fiscul i-a pus sub sechestru un teren valoros.

"Soarta acestor restante la fondul asigurarilor de sanatate va fi decisa asadar in instanta insa George Becali trebuie sa stie ca daca va pierde procesul, Fiscul il va executa silit. Si mai mult, poate fi obligat sa plateasca majorari si penalitati de intarziere, asa ca datoria s-ar putea dubla", explica Ovidiu Oanta, corespondent ProTV.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO