Geo Saizescu a fost inmormantat cu onoruri militare. "Un om inteligent, un bun camarad"

26-09-2013 19:17

Regizorul Geo Saizescu a fost inmormantat astazi cu onoruri militare la cimitirul manastirii Cernica.

Rude, prieteni, si colegi de scena l-au condus pe ultimul drum si i-au spus ramas bun celui care era denumit: Regele comediei romanesti.

Ne vom aminti zambind de filmele pe care ni le-a lasat mostenire: "Pacala", "Un suras in plina vara" ori "Secretul lui Bachus".

Cei care l-au iubit si l-au admirat pe Geo Saizescu l-au insotit astazi pe ultimul si cel mai greu dintre drumuri. Sufocati de durere sotia si fiul maestrului si-au luat cu greu ramas bun.

Durerea a fost greu de suportat si pentru prieteni, actori si regizori pe care Geo Saizescu i-a invatat sa rada si sa iubeasca viata.

"Cel mai important pentru mine a fost Saizescu Geo, pentru ca cu el am legat si o prietenie. A fost un om intreg. E bine sa traiesti atata timp cat stii ca trebuie sa si mori", a spus Sebastian Papaiani.

"Era un om inteligent , era un bun camarad, era un om chiar desavarsit cu care puteai sa lucrezi, chiar si in momentele lui de duritate totul se transforma intr-o gluma...ce sa zic, e o pierdere foarte mare", a spus Ioan Carmazan.

"A fost omul care mi-a dat un start foarte bun in cariera mea. N-am avut niciodata cum sa-i multumesc intr-adevar", a spus Denis Stefan.

"Plin de viata, plin de umor , chiar admiram ca la 80 de ani ai mintea buna, ca poti vorbi in fata publicului", a spus Tora Vasilescu.

Si asa va ramane in amintirea tuturor. Un om vesel care a iubit mai presus de orice publicul.

"Care scriitor scrie numai ca sa citeasca matusile, care muzician se aseaza singur la pian sa cante la vioara pentru vecine. Dau ceea ce merita publicul romanesc, sa aiba, sa faca haz de necaz, dar si sa retraiasca sentimentul bucuriei de a trai, nu bucuriei de a disparea", spunea Geo Saizescu in 2012.

Maestrul a plecat astazi dintre noi, dar ne-a lasat mostenire filmele sale. Printre cele mai savuroase comedii regizate de Geo Saizescu se numără "Păcală", "Un surâs în plină vară", "Astă seară dansăm în familie" şi "Secretul lui Bachus".


VIDEO PROTVPLUS.RO