Gabriela Firea, dupa ce o profesoara s-a plans pe internet ca a fost concediata: "Aceasta meserie se face indeosebi cu inima"

×
Codul embed a fost copiat

Gabriela Firea a condamnat orice incercare de face o legatura intre intreruprea activitatii profesoarei Cristina Tunegaru la Scoala 95 din Bucuresti si criticile cadrului didactic la adresa sa.

Conform unui comunicat al Biroului de presa al Primariei Capitalei, primarul general Gabriela Firea regreta ca "mai multe institutii de presa au ales sa incerce sa induca ideea ca destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost facuta ca urmare a faptului ca doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa Primarului General in aceasta iarna".

Gabriela Firea "condamna cu fermitate" aceste abordari. Firea afirma ca, in calitate de fost cadru didactic, stie ca "aceasta meserie se face indeosebi cu inima".

"Le multumesc si acum profesorilor mei care au stiut sa ne incurajeze, pe mine si pe colegii mei din scoala, liceu sau facultate, sa nu renuntam niciodata sa facem ce ne dorim. Dascalii merita tot respectul si toata pretuirea noastra, fara profesori o natiune nu are viitor", a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, comunicatul Primariei Capitalei, precizeaza ca Inspectorul general al Municipiului Bucuresti, Florian Lixandru, sustine ca profesorul Cristina Tunegaru "se afla pe un post de suplinitor la scoala generala nr.95 din Capitala, post care a fost solicitat de un profesor titular, in conditiile formulate de lege".

Citește și
profesoara
Profesoara din Capitala care "s-a autodenuntat" pentru ca nu respecta programa. "Nu citesc Eminescu sau Creanga"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Tunegaru: Acuzatia ca as fi afectat imaginea primarului Capitalei e "halucinanta". Denunt ca vechimea si hartiile bat competenta

Profesoara Cristina Tunegaru, care a fost anuntata ca va ramane fara postul de la scoala din Capitala unde este suplinitor, sustine ca acuzatia ca ar fi afectat imaginea primarului Bucurestiului este "halucinanta" si ca nu vede ce legatura are ea cu aceste lupte politice. Ea mai spune ca este inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor sa nu tina cont de realitatea din scoala si de dorinta parintilor si ca "in fiecare an acest sistem atavic de angajare prin repartitie exact ca in comunism exclude tineri valorosi".

"Acuzatia ca as fi afectat imaginea primarului Bucurestiului e halucinanta. Nicaieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu vad ce legatura am cu aceste lupte politice. Dimpotriva, am negat explicit reprezentantilor media care m-au contactat ca ar exista vreo conexiune, am refuzat sa-mi inchipui ca poate exista o asemenea ticalosie. Apoi, ca as fi afectat imaginea inspectoratului prin afirmatii mincinoase. Tot ce am spus e factual adevarat si verificabil pana la virgula. Daca afecteaza imaginea sistemului nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale", scrie profesoara, vineri, pe Facebook.

Ea mai spune ca denunta ca se poate lua o asemenea decizie discretionara, ca i se poate nega legal dreptul de a concura cu sanse egale pe un post liber, ca vechimea si hartiile bat competenta si interesul superior al copiilor.

"E inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor sa nu tina cont de realitatea din scoala si de dorinta parintilor. Sistemul imparte arbitrar resursa umana in insideri si marginali si ia pe baza acestei distinctii decizii care pot afecta viitorul unor copii. Problema e mult mai ampla decat cazul meu individual, in fiecare an acest sistem atavic de angajare prin „repartitie” exact ca in comunism exclude tineri valorosi care pot reprezenta schimbarea pe care ne-o dorim in educatia publica. Pentru ca posturile dispar inainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concureaza pentru palmares. E o discutie pe care trebuie sa o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii si cariere cladite pe manuirea experta a regulamentelor", adauga profesoara.
 

Profesoara de limba romana Cristina Tunegaru, care a avut mai multe declaratii critice la adresa sistemului de invatamant, dar si a amestecului Primariei Bucuresti in activitatea scolara, a anuntat, joi, pe Facebook, ca a fost data afara din scoala, desi nu a venit nimeni sa o vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor ei sau sa vorbeasca cu parintii si cu copiii. Ea a precizat pentru News.ro ca a aflat de pe Internet ca nu va mai avea ore incepand cu 1 septembrie, iar cand a mers pentru a-si depune cererea de prelungire i s-a transmis ca o depune degeaba.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a sustinut ca profesoara de limba romana Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor, iar postul sau a fost ocupat legal, incepand cu anul scolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice, cadrele didactice titulare avand prioritate pentru ocuparea posturilor. Reprezentantii ISMB mai spun ca declaratiile profesoarei nu corespund adevarului si aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si Inspectoratului.

Reactia lui Liviu Dragnea

“Am citit urmatoarea postare a unei doamne profesoare din Bucuresti. I-am trimis-o ministrului Educatiei Nationale,intrebandu-l cum este posibil asa ceva? Astept cu mare interes raspunsul dumnealui” a reactionat pe Facebook si Liviu Dragnea.

 

ISMB: Declaratiile profesoarei Tunegaru nu corespund adevarului si aduc prejudicii de imagine primarului general

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) sustine ca profesoara de limba romana Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor, iar postul sau a fost ocupat legal, incepand cu anul scolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice, cadrele didactice titulare avand prioritate pentru ocuparea posturilor. Reprezentantii ISMB mai spun ca declaratiile profesoarei nu corespund adevarului si aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si Inspectoratului.
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) spune ca Tunegaru are statutul de profesor suplinitor la Scoala 95.

"Conform metodologiei - cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, pentru anul scolar 2017-2018, aprobata prin OMENCS cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate in restrangere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate fata de cadrele didactice suplinitoare, care solicita continuitatea pe post. Doamna profesoara Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor pe postul de la scoala Scoala Gimnaziala nr. 95, sector 3. In consecinta, acest post a fost ocupat legal, incepand cu anul scolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice", precizeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) intr-un comunicat de presa transmis joi seara.
.
Potrivit ISMB, in acest context, Consiliul de administratie al unitatii de invatamant nu mai poate acorda continuitatea pe postul respectiv. Reprezentantii ISMB mai spun ca declaratiile profesoarei Cristina Tunegaru "nu corespund adevarului, sunt fara baza legala si aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti".
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Profesoara care a criticat-o pe Gabriela Firea, concediata. Dragnea:
Profesoara care a criticat-o pe Gabriela Firea, concediata. Dragnea: "Cum este posibil asa ceva?"

Profesoara de limba romana Cristina Tunegaru de la o scoala generala din Capitala, care a avut mai multe declaratii critice la adresa sistemului de invatamant anunta, joi, pe Facebook, ca a fost data afara din scoala.

Profesoara din Capitala care
Profesoara din Capitala care "s-a autodenuntat" pentru ca nu respecta programa. "Nu citesc Eminescu sau Creanga"

O profesoara de romana a postat un mesaj-manifest pe pagina sa de Facebook, in care declara ca "in mod deliberat" nu respecta programa scolara.

Mesajul unei profesoare pentru primarul Gabriela Firea:
Mesajul unei profesoare pentru primarul Gabriela Firea: "Nu voi da curs "dispozitiei" dumneavoastra de a nu pune absente"

O profesoara de limba romana din Bucuresti i-a transmis primarului general al Capitalei Gabriela Firea ca nu are de gand sa ii respecte "dispozitia" privitoare la absente.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.