Fostul primar al Clujului si-a adus lucrarile pentru a fi pus in libertate. Magistratii au cerut insa expertize suplimentare

27-01-2016 12:39


Sorin Apostu fostul primar al Clujului inchis pentru acte de coruptie le-a cerut miercuri magistratilor din Bistrita sa il puna in libertate.
 

A folosit un model deja consacrat si le-a prezentat judecatorilor lucrarile scrise de el dupa gratii. Insa, dupa recentele scandaluri acestia au cerut expertize suplimentare drept urmare vor da o decizie abia la jumatatea lui februarie.

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, s-a prezentat increzator in fata magistratilor. Asta dupa ce comisia de eliberare conditionata a Penitenciarului Bistrita a stabilit ca Apostu ar putea fi lasat in libertate pentru ca a scris cateva carti si a muncit pe timpul detentiei. Insa magistratii i-au spus fostului edil ca are nevoie de documente suplimentare care sa ateste ca este autorul unor lucrari stiintifice.

O comisie formata din profesori de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj se va intruni in zilele urmatoare pentru a analiza daca aceste carti au caracter stiintific si daca aduc noutati in domeniu.

Sorin Apostu a scris in detentie 5 carti. Trei dintre acestea sunt "Controlul calitatii laptelui, produselor lactate si a mierii”, "Controlul calitatii pestelui si a fructelor de mare" sau "Alimentele si alimentatie de la necesitate la stres."

Sorin Apostu a fost prolific in inchisoare. Intr-un an si jumatate a scris trei din cele cinci carti, cu un ritm care i-ar face invidiosi pe multi.

Precauti, in urma recentelor scandaluri pe aceasta tema in care mai multi detinuti celebri au scris lucrari controversate, pe baza carora li s-a redus pedeapsa, magistratii au amanat luarea unei decizii.

"Trebuie sa fie atasate la dosarul cauzei doumente care sa ateste si sa lamureasca putin cum s-a facut calculul fractiilor de pedeapsa de care s-a tinut seama la sporirea numarului de zile castigate ca urmare a activitatii prestate a lucrarilor pe care le-a intocmit." a declarat Dana Ceuca, purtatorul de cuvant al Tribunalului Bistrita Nasaud.

Fostul primar al Clujului a fost condamnat definitiv in iulie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita, spalare de bani si fals in inscrisuri. In momentul condamnarii, Sorin Apostu ispasise deja 11 luni, in arest preventiv.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anunţat ca va propune in prima sedinta a executivului din luna februarie abrogarea articolului din lege care prevede ca detinutii care scriu lucrari stiintifice sa beneficieze de o reducere a pedepselor.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO