Fost campion mondial la box profesionist, arestat pentru trafic de droguri. Gruparea acționa în Capitală


Ultimul update: Sambata 30 Martie 2019 19:48
Data publicarii: Sambata 30 Martie 2019 17:53
Categorie: Stiri actuale

Un fost campion mondial la box profesionist a fost arestat preventiv după o operaţiune de anvergură a ofiţerilor de la combaterea crimei organizate.

În echipă cu doi fraţi, ar fi coordonat una dintre cele mai periculoase grupări de traficanţi de heroină şi etnobotanice din sectorul 2 al Capitalei. Toţi trei au ajuns acum după gratii.

Petrică Paraschiv, sau Gheorghe, cum apare în actele oficiale, a fost reţinut în timpul unor descinderi simultane făcute în urmă cu două zile în zona centrală a Capitalei. Fostul campion mondial de box la categoria semimuscă, susţin cei de la combaterea crimei organizate, ar fi vândut în ultima jumătate de an cantităţi importante de heroină şi etnobotanice.

În 1995, Petrică Paraschiv devenea primul campion mondial la box profesionist după ce l-a învins la Brăila, oraşul său natal, pe deţinătorul centurii WBA la acea vreme. Ani buni mai târziu, revenea pe prima pagină a ziarelor dar pentru un alt gen de performanțe: fostul pugilist fusese prins furând din buzunare şi a ajuns în arest preventiv. Acolo s-a întors de câteva nopţi, pentru acuzaţii de trafic de droguri de mare risc.

Cartierul general al grupării conduse de fostul pugilist era pe Strada Popa Nan, la doi paşi de Piaţa Unirii din Capitală, unde traficanţii vindeau drogurile, ba chiar le puneau la dispoziţie consumatorilor spaţii în care să îşi administreze aceste substanţe atât de nocive.

De altfel, Petrică Paraschiv şi doi fraţi ai săi nu sunt singurii membri ai grupării prinşi de ofiţerii de la BCCO. Arestarea lor este ultima fază a operaţiunii după alte câteva arestări succesive. Una dintre ele a fost surprinsă de călătorii unui tramvai din Capitală.

În total 6 membri ai grupării fostului campion mondial la box au ajuns în arestul poliţiei, după ce la percheziţii au găsit suficiente cantităţi de heroină şi etnobotanice dintre cele mai periculoase ca să dovedească acuzaţiile. Alţi trei suspecţi au fost plasaţi sub control judiciar, însă operaţiunea ofiţerilor de la antidrog continuă de-acum spre identificarea furnizorilor de heroină.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cine face parte din gruparea Pugiliștii, destructurată de DIICOT. VIDEO
Rețea de trafic de droguri de mare risc descoperită de DIICOT. Ce s-a găsit la percheziții
VIDEO PROTVPLUS.RO