Flashmob in statia de metrou Unirii. Un grup de tineri a cantat imnul national:"REZIST pentru o Romanie curata" GALERIE FOTO


Ultimul update: Luni 13 Februarie 2017 07:20
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2017 10:31
Categorie: Stiri actuale
Flashmob

15 tineri au participat vineri la un flashmob in statia de metrou Unirii cantand imnul national si impartind trecatorilor foi volante cu mesaje referitoare la cresterea transparentei in administratie si la OUG 13 privind modificarea Codurilor penale.

Zeci de bucuresteni s-au oprit din drumul lor, unii dintre ei cantand alaturi de tineri, altii filmand episodul cu telefoanele mobile. Tinerii tineau in mana coli A4 cu mesajele "#REZIST pentru o Romanie curata" si "#REZISTam. Ne vedem in Piata Victoriei!". Unii dintre ei au fluturat steaguri tricolore. Dupa intonarea imnului, cei prezenti au aplaudat.

Unul dintre participantii la flashmob, Dan, medic specialist in varsta de 30 de ani, a declarat ca a aflat despre aceasta initiativa de pe pagina de Facebook "Coruptia ucide". "Am vazut ca foarte multi dintre prietenii mei, dintre cunostintele mele, cei din jur, nu stiu ce se intampla in perioada asta in tara sau sunt indiferenti sau sunt pasivi si m-am gandit ca e o idee care poate le trezeste constiinta, ca sa se intereseze, sa isi dea seama de situatia grava care e in tara. Am fost foarte emotionat, desi am repetat imnul. L-am cantat si in piata, zi de zi am fost in piata, din primele zile, de cand s-a dat ordonanta. Dar am fost emotionati. I-am vazut pe colegii de langa mine punand suflet, cantand cum puteau mai bine. Iar oamenii din jur, unii se opreau, cantau cu noi, unii tresareau surprinsi si unii chiar erau emotionati, aveau o lacrima in ochi. Am vazut ca vibrau alaturi de noi. Faptul ca, in graba, spre serviciu, spre probleme, si-au facut timp sa cante si ei cateva versuri cu noi, m-a atins", a spus el.

Alexandra Drimba, initiatoarea actiunii, a declarat ca si-ar dori ca astfel de flashmob-uri sa fie organizate si in zilele urmatoare, iar ideea sa fie preluata in alte orase din tara. "Eram la protest, in Piata Victoriei, vorbeam cu un prieten si m-am gandit: 'Ce-ar fi sa scoatem putin protestul din piata si sa il ducem si in alte zone?'. Oamenii sunt obisnuiti sa ne vada acolo, dar trebuie sa transmitem acest mesaj si altor oameni, sa le aratam ca ne gandim la asta nu doar seara, cand iesim de la munca, ci si dimineata", a afirmat ea.

"Mi s-a parut o initiativa originala si interesanta, care sa trezeasca dimineata, la propriu, oamenii. Am venit inainte de serviciu. Ne-am simtit foarte bine primiti", a spus Roxana Popescu, o alta participanta la actiune. Mesajul de pe foile volante este urmatorul: "Ce vrem sa obtinem prin #REZISTenta: niciun guvern, indiferent de coloratura politica, sa nu mai repete vreodata 'Ordonanta 13'; transparenta in administratie prin e-guvernare; Avocatul Poporului sa fie ales direct de cetateni; cetatenii sa poata sesiza direct Curtea Constitutionala; membrii Guvernului sa nu fie si parlamentari; eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penala a guvernantilor; fara penali in demnitatile si functiile publice. Punerea in practica a acestor puncte prin referendum"

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO