Fiul lui Dan Adamescu, eliberat pe cautiune la Londra. Ce conditii trebuie sa respecte pana la judecarea extradarii

16-06-2016 07:57


Acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi mituit doi judecatori, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, dat in urmarire generala si prins la Londra, a fost eliberat pe cautiune.

Alexander Adamescu a fost obligat sa predea pasaportul si trebuie sa poarte in permanenta un dispozitiv de localizare. Abia in septembrie magistratii englezi vor decide daca il trimit sau nu in Romania.

Dupa ce a stat o zi in custodia politistilor din Londra, Alexander Adamescu a primit o veste buna. Judecatorii londonezi au decis sa-l lase in libertate pana vor hotari daca il extradeaza sau nu in Romania, iar asta va fi cel mai probabil pe 23 septembrie. Pana atunci insa trebuie sa respecte conditiile eliberarii pe cautiune.

Prima conditie impusa de judecatori lui Adamescu junior, este plata unei sume de bani considerabile. La iesirea din arest, i-a fost montata pe picior o bratara electronica de monitorizare. Astfel, politia britanica stie permanent unde se afla. Nu in ultimul rand, Alexander Adamescu a fost nevoit sa predea pasaportul, fara de care nu poate parasi Marea Britanie. Suplimentar, este obligat sa se prezinte de trei ori pe saptamana la o sectie de politie din Londra.

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu era dat in urmarire internationala de cateva saptamani, dupa ce procurorii anticoruptie au cerut arestarea sa in lipsa, pentru doua fapte de dare de mita.

Potrivit DNA, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, "Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti (...) pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu."

Dan Adamescu a fost condamnat in acest caz la 4 ani si patru luni de inchisoare. Daca va fi gasit vinovat, fiul sau risca sa ajunga si el dupa gratii.

VIDEO PROTVPLUS.RO