Filmul execuției în stil mafiot din Vrancea. Suma impresionantă din mașina victimei


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 11:21
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 19:14
Categorie: Stiri actuale

3 indivizi bănuiţi că l-au ucis vineri seara pe proprietarul unor case de schimb valutar, din Focşani, au fost prinşi, de poliţiştii de frontieră din Arad. Se pregăteau să fugă din ţară.

Deocamdată, motivul atacului rămâne un mister. Când a fost executată cu o armă de foc victima avea în maşină o sumă mare de bani. Este vorba despre zeci de mii de euro şi zeci de mii de lire sterline.

Reporter: Puteţi să îmi spuneţi dacă aveţi vreo legătură cu uciderea omului de afaceri din Vrancea?
Suspect: ...
Reporter Aţi încercat să plecaţi din ţară acum?
Suspect: Nu, eu mă duceam să îmi caut de muncă.
Reporter Şi totuşi, de ce credeţi că sunteţi suspecţi în cazul ăsta?
Suspect: Nu ştiu, eu am zis cu maşina... că zic că ascund în maşină ceva...
Reporter: A fost şicanare între maşina dumneavoastră şi a victimei?

Cei trei indivizi bănuiţi că l-au ucis pe proprietarul caselor de schimb valutar au între 28 şi 47 de ani şi sunt din Bacău şi Vrancea. Când au fost prinşi, suspecţii încercau să fugă din ţară - prin punctul de trecere a frontierei Nădlac. Erau într-un autoturism de lux şi nu ştiau că pe numele lor fuseseră emise mandate.

Suspecţii urmează să fie audiaţi de procurorii Parchetului din Vrancea.

Nu se ştie deocamdată dacă motivul pentru care omul de afaceri Constantin Chiriţă a fost împuşcat a fost jaful ori - la mijloc - au fost unele neînțelegeri pe care el le-ar fi avut cu suspecţii ori cu persoane din anturajul lor.

Cert este că în maşina victimei s-a găsit o sumă impresionată. Surse din rândul anchetatorilor vorbesc despre 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline şi câteva sute de mii de lei.

Când a fost atacat, Constantin Chiriţă mergea spre casă - în localitatea Slobozia Ciorăşti din Vrancea.

Pleacase din Focşani iar pe Drumul European 85 două maşini au început să îl urmărească. Apoi, într-o zonă puţin circulată, pe o şosea judeţeană - a fost blocat în trafic de un autoturism de teren - iar cei care au coborât din vehicul au început să tragă cu pistolul asupra lui.

Două dintre gloanţe i-au atins organe vitale iar l-a scurt timp s-a stins.

Martor: "Am auzit împuşcături. A trecut o maşină condusă de un băiat de aici şi a vrut să coboare şi a anunţat poliţia dar băiatul a fost ameninţat, au ieşit din stuf şi au tras şi în ele şi a anunţat poliţia. Cred că d-aia nu i-au luat banii că venea poliţia."

Localnic: "Părerea amea este a ca fost o mafie din Moldova, nicidecum de la noi. I-a găsit banii în maşină şi pe el l-a omorât şi nu i-a luat niciun bani. De ce? Pentru că a fost o mafie , ceva...A avut o concurenţă cu o casă de schimb."

Surse din anchetă susţin că omul de afaceri s-a încuiat în maşină înainte să fie lichidat - şi din acest motiv este posibil ca atacatorii să nu mai fi avut timp să îl jefuiască.

Una dintre maşinile cu care indivizii au participat la crimă a fost abandonată la câţiva kilometri distanţă de locul atacului iar cea de-a doua a fost găsită pe Drumul European 85, în apropierea unui popas.

Cei care îl cunoasteau pe bărbatul care a fost ucis, susţin că respectivul ar fi avut şi în trecut probleme cu indivizi periculoşi.

Femeie: "A fost ameninţat de vreun an de zile, au venit acasă şi au vrut să îl omoare acasă, i-a spart maşina, i-a pus cuţitul în uşă."

Bărbatul împuşcat va fi înmormântat marţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO