Filmul încăierării din Piața Constituției. Primele măsuri luate după incident


Ultimul update: Marti 01 Octombrie 2019 09:19
Data publicarii: Marti 01 Octombrie 2019 07:58
Categorie: Stiri actuale

O anchetă este în plină desfăşurare în Capitală, în urma răfuielii între două clanuri rivale chiar în fața Palatului Parlamentului, scandal soldat cu un mort şi un rănit.

 

Mai mulţi indivizi au fost aduşi la audieri, însă la 24 de ore de la incident nicio persoană nu a fost reţinută.

Pe de altă parte, cum securitatea zonei pare compromisă, Corpul de Control al Ministerului de Interne trebuie să afle în ce măsură îşi fac datoria poliţia şi jandarmeria capitalei.

În urma scenelor şocante, care s-au derulat în faţa Palatului Parlamentului, în care cel puţin 10 persoane s-au încăierat prin parcare, înarmate cu bâte sau - după cum spun cei aflaţi în vecinătate - cu săbii şi chiar pistoale, doi bărbaţi au fost răniţi grav, dintre care unul dintre ei, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a murit o oră mai târziu la spital. Luni, oamenii legii au continuat cercetarea la faţa locului, iar mai multe persoane au fost audiate de poliţişti.

Poliţiştii criminalişti au sigilat 3 maşini, pe care le cercetează cu atenţie. Ridică amprente şi alte probe care ar putea să-şi ajute să-i identifice pe cei care au participat la conflict.

Diana Sarca: "În perimetrul cercetat a fost găsit un tub cartuş gol cel mai probabil de la un pistol cu gaze şi un încărcător gol, posibil de la acelaşi pistol, dar şi mai multe obiecte contondente. Din primele informaţii rezultă că persoanele implicate pe fondul unui conflict mai vechi, s-ar fi întâlnit în acest spaţiu unde discuţiile au degenerat."

Poliţiştii criminalişti analizează şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere care ar putea să dea mai multe indicii despre agresori. Sâmbătă, acelaşi loc a fost scena unui accident auto violent în care 6 persoane, printre care şi doi copii, au ajuns la spital. Martorii vorbeau despre întreceri ilegale. Anchetatorii vor să vadă dacă cele două evenimente au legătură între ele.

Cazul a intrat şi în atenţia oficialilor din Ministerul de Interne. Corpul de control urmează să verifice modul în care poliţia capitalei şi jandarmeria Bucureşti gestionează securitatea în centrul Bucurestului. Totodată a fost suplimentat şi numărul echipajelor de patrulare.

VIDEO PROTVPLUS.RO