Barbatul care a impuscat trei persoane, sambata, in Capitala s-a predat. De la ce a pornit scandalul

Dată publicare: 24-11-2013 07:09
Dată actualizare: 27-11-2013 06:49


Ancheta este in plina desfasurare in cazul barbatului care a impuscat 3 oameni intr-un magazin din Militari.

 

 

Luni, individul a fost arestat preventiv. Insa inainte de a afla raspunsul magistratilor a incercat sa ii convinga pe acestia ca ar fi tras de teama in legitima aparare.

Victimele l-ar fi infuriat pentru ca i-au apostrofat surorile sa nu intre in fata la coada. Drept urmare, a scos pistolul cu bile si a ranit un ofiter in rezerva si pe fiica acestuia din urma.

Fata si-a pierdut un ochi, iar medicii spun ca a fost la un pas de moarte.

Dupa ce a realizat ce a facut, pistolarul a disparut. Pana duminica: "A fost o greseala, nu am vrut."

Pentru tanara de 23 de ani insa care a ramas fara un ochi, orice justificare este absolut irelevanta.

"Multa compasiune si disponibilitatea de a face tot posibilul pentru a repara ceea ce s-a stricat, inclusiv sa ajute cu bani.", spune Vlad Eugen Usatai, avocatul suspectului.

Din pacate, nu se mai poate repara nimic, anunta medicii. Handicapul ii va fi ascuns cu o proteza, dar o va marca intreaga viata. Ironia face ca mama tinerei sa fi fost asistenta chiar la spitalul de oftalmologie.

"Sa stiti ca vedem rar asemenea leziuni si am vazut mii. Va trebui o atitudine complexa pentru refacerea estetica, daca chirurgul respectiv dupa refacerea cavitatii lucreaza meticulos poate face de asa maniera incat sa nu se observe. Va dati seama starea psihica la care va trebui lucrat pentru ca aceasta fata sa incerce sa uite, e o tragedie pentru ei ingrozitoare.", spune doctorul Monica Pop.

Explicatiile individului pentru gestul sau absolut revoltator nu i-au convins pe judecatorii de la Curtea de Apel, care au decis ca el sa-si petreaca urmatoarele 29 de zile dupa gratii.

"Pentru ca erau 30 de insi, de aia am fugit de la fata locului si veneau pe noi! Am tras 4 focuri in plan vertical si doua asa in orizontal."

Vorbele tanarului sunt contrazise fara tagada de rani - 4 la numar, si nu doua cum declara el. In plus, politistii au gasit pe jos tuburile de la 10 proiectile, si nu de la 6, in ciuda celor declarate de cel care a facut uz de arma.

Nici versiunea povestita anchetatorilor nu se potriveste cu cea a martorilor, care spun ca surorile tanarului au fost cele care au provocat tot scandalul. Dupa ce au intrat in fata la rand, ar fi scuipat un ... care le-a atras atentia. Acesta ar fi raspuns cu o palma, iar femeile au pornit un circ monstru.

Atunci a intrat in scena individul, chemat in ajutor.

"S-a dus spre agresori rugandu-i sa inceteze sa nu le mai loveasca pe surorile lui, spune el acestia s-au indreptat si l-au lovit si pe el. Atunci a incarcat arma si a tras, dupa focurile in plan vertical, in plan orizontal haotic, la intamplare, mi-a declarat in mod solemn ca interventia lui a fost declansata de o stare de provocare si de un atac de panica pe care l-a facut.", spune avocatul suspectului.

Atacul de panica invocat nu l-a salvat de cele 5 capete de acuzare.

Individul are 29 de ani si, la fel ca si sora lui, care este avocat, a absolvit facultatea de drept. A incercat chiar sa intre in magistratura, insa fara succes. Acum un an si jumatate, a fost batut de 3 barbati, asa ca a decis sa-si cumpere pistoale, pentru autoaparare, sustine el. Pe unul l-a descarcat sambata seara, in fata magazinului din Militari.

Vecinii evita sa vorbeasca de aceasta familie.

Oficial, oamenii au afaceri cu mobila. Neoficial, potrivit anchetatorilor ar da bani cu camata.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO