Fetita venita pe lume dupa un travaliu de 18 ore in nameti a ajuns acasa. O echipa Stirile ProTV a ajutat la salvarea mamei

Ultima actualizare: 09-01-2015 07:01

Fetita care a venit pe lume anul trecut, dupa ce mama ei a trecut prin 18 ore de chin si suferinta, a ajuns luni seara acasa. Georgiana Catalina si cea care i-a dat viata au fost primite cu multa dragoste si caldura de catre familie si prieteni.

Cu totii au ridicat rugi fierbinti spre cer in semn de multumire, dupa ce au crezut ca femeia nu va mai ajunge la spital, din cauza nametilor.

Georgiana Catalina si mama ei, Filoftea, au ajuns luni seara acasa. Tatal si un prieten de familie le-au luat de la spital.

Cu multa dragoste si bratele deschise le-au primit si bunica, nasul sotilor, dar si cel care o va boteza pe fetita. In scurt timp a venit si preotul din sat.

Anul trecut, pe 29 decembrie, nimeni nu era atat de zambitor si de relaxat. Mamei insarcinate i s-a rupt apa dimineata si, dupa 16 ore, inca nu ajunsese la spital, din cauza nametilor. Echipa Stirilor Pro TV a ajuns acolo, dar si membrii unui club de offroad, care au ajutat la salvarea femeii si a pruncului pe care-l purta in pantece.

Ambulanta nu putea sa mearga la Spitalul din Slobozia, cel mai apropiat, deoarece incalca procedurile si era obligata sa mearga in Braila. Abia dupa ce secretarul de stat Raed Arafat a aflat de caz, de la Stirile Pro TV, a dat unda verde echipajului sa plece spre Slobozia.

Dupa 18 ore in care nimeni nu a vrut sa stie de soarta ei, femeia de 38 de ani insarcinata, care a stat atata timp in satul brailean Tataru, a ajuns in sfarsit la spitalul de urgenta.

Astfel, a venit pe lume, sanatoasa si frumoasa, Georgiana Catalina - o fetita de 2 kilograme si 750 de grame.

"Nu stiu la ce ma mai gandeam, ca nu mai puteam, inghetasem in salvare. A pus asistentul paturi pe mine pana am ajuns acasa la el", a spus Filoftea Zeca, mama fetitei.

"M-am linistit acuma, m-am asezat si eu la locul meu, acasa. Cocute creste, se face mare, ii povesteste tata cand se face mare", a spus si Ionel Zeca, tatal fetei.

Cu toate ca a trecut aproape o saptamana de la ultima ninsoare, drumul brailean dintre Tataru si Ciocile, localitatea natala a familiei, este inca sub zapezi. Singura varianta de a ajunge acolo este prin Coltea, un drum cu 35 de kilometri mai lung, pe care se circula pe un singur sens.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO