Femeie şi bebelușul ei, salvaţi dintr-o râpă adâncă de 10 metri, în Caraș Severin

02-05-2018 07:26


femeie căzută în râpă Caraș Severin

O femeie care îşi purta băieţelul de un an şi şase luni în spate, într-un port-bebe, a căzut, marţi, într-o râpă adâncă de zece metri în Caraş-Severin şi a fost salvată de către echipele de intervenţie alertate de fiica femeii, în vârstă de 11 ani.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi seara al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenta Caraş- Severin, profitând de vremea bună din ultimele zile, un grup de turişti s-a aventurat marţi pe Cheile Caraşului.

”O mamă cu doi copii, o fetiţă de 11 ani şi un băieţel de un an şi 6 luni transportat de femeie în spate, într-un port-bebe, s-au rătăcit de grup. La un moment dat, femeia a alunecat şi a căzut într-o râpă adâncă de aproximativ 10 m. A reuşit să se prindă de nişte crengi, dar a rămas suspendată la o distanţă de circa trei metri de cărarea de pe marginea râului Caraş. Fata de 11 ani, nu s-a panicat, a dat dovadă de maturitate şi curaj şi a apelat numărul de urgenţă 112. De îndată au pornit spre ei un echipaj al Detaşmentului de Pompieri Reşiţa, un echipaj al Poliţiei, doi salvamontişti, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, viceprimarul şi un angajat al Primăriei Caraşova”, se arată în comunicat.

Cu ajutorul indicaţiilor date de copilă prin telefon, cele trei persoane au fost găsite uşor, iar salvamontiştii împreună cu pompierii au extras mama şi băieţelul din râpă şi i-au predat echipajului SAJ.

Din fericire, femeia era echipată corespunzător pentru drumeţie şi nu au suferit răni, nici ea şi nici băieţelul.

Pompierii recomandă tuturor părinţilor să-şi educe copiii şi în privinţa reacţiilor în situaţii de urgenţă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO