Pensia si nevasta l-au scapat pe Mitica Dragomir de arest. Detalii din scandalul comisioanelor ilegale de la LPF

Dată publicare: 11-04-2014 18:17
Dată actualizare: 14-04-2014 00:13


Mitica Dragomir a scapat de arest pentru ca este un pensionar cooperant, fara antecedente penale, casatorit si dispus sa ii ajute pe anchetatori in scandalul comisioanelor ilegale platite de LPF unor firme fantoma.

Toate aceste argumente apar in motivarea deciziei, prin care fostul sef al Ligii a fost lasat liber. Anchetatorii vor sa atace sentita la Curtea de Apel, unde vor cere din nou ca Dragomir sa fie trimis in puscarie.

Tribunalul Bucuresti a refuzat sa il aresteze pe Mitica Dragomir, acuzat de delapidare, evaziune si spalare de bani, alaturi de administratorii unei companii imobiliare. Cea din urma a primit trei milioane de euro comision pentru o intermediere pe care nu ar fi facut-o.

Judecatorul, fratele unui procuror, coleg de-al anchetatorilor, isi motiveaza decizia.

"Desigur ca mijloacele de proba administrate pana in acest stadiu al cercetarilor permit si retinerea presupunerii existentei unui ingenios mecanism ilicit, (...) se poate retine o suspiciune rezonabila conform careia inculpatul Dragomir Dumitru ar fi fost implicat in comiterea unor acte potential prejudiciabile pentru LPF, insa mijloacele de proba nu au forta juridica necesara dispunerii celei mai energice masuri preventive privative de libertate". (Sursa: Tribunalul Bucuresti)

Adica judecatorul a acceptat probele aduse de procurori, insa nu le considera suficient de convingatoare ca sa-l inchida preventiv 29 de zile pe Dragomir.

"Inculpatul este pensionar, casatorit si a adoptat in mod constant o atitudine cooperanta, punand la dispozitia organului de urmarire penala mai multe documente si inregistrari necesare pentru justa solutionare a cauzei".
(Sursa: Tribunalul Bucuresti)

Magistratul spune ca Dumitru Dragomir nu are antecedente penale, desi a fost arestat de doua ori. O data in 1976 pentru jocuri de noroc - poker si barbut. Iar in 1990, pe vremea cand era militian, dar si presedintele clubului Victoria Bucuresti, pentru abuz in serviciu contra avutului obstesc. Acasa la el s-a gasit un adevarat depozit ilegal de tablouri, sapunuri de import, aparate si casete video, carnete cec cu zeci de mii de lei, dar si 387 de sticle de wiskey si 49 de sticle de coniac.

Soarta lui Mitica Dragomir, dar si a celorlalti doi suspecti din acest dosar va fi decisa marti, cand procurorii vor cere din nou arestarea lor.

Mitica Dragomir a adus dintr-un loc numai de el stiut inregistrarile sedintelor Ligii in care apar si controversele legate de afacerea cu drepturile de difuzare a meciurilor si mai ales de comisioanele despre care ar fi trebuit sa stie toate cluburile de fotbal.


VIDEO PROTVPLUS.RO