Escrocii se folosesc online de numele Rodicai Popescu Bitanescu. Actrita fara calculator, dar cu conturi false pe Facebook

19-08-2014 18:35

Actrita Rodica Popescu Bitanescu este scandalizata. Mai multi escroci s-au folosit de popularitatea ei si i-au facut pagini false pe retele de socializare.

Apoi au strans bani pentru cazuri umanitare inventate. Rodica Popescu Bitanescu a tinut marti sa le spuna tuturor celor care o apreciaza ca ii roaga sa nu se lase pacaliti.

Rodica Popescu Bitanescu, actrita: "Eu, Rodica Popescu Bitanescu, nu am Facebook. Nu stiu ce-i ala Facebook. Am inteles ca s-au deschis vreo 7-8 Facebook-uri pe numele meu si ce e grav e ca cer bani pentru ajutoare umanitare. In viata mea n-am cerut bani sa ajut pe cineva."

Recent, Rodica Popescu Bitanescu a aflat ca cineva se foloseste de numele ei ca sa pacaleasca oamenii cu suflet bun. De pilda, a fost initiata o campanie prin care actrita cerea, chipurile, ajutor financiar pentru copii sau familii aflate in situatii dificile.

O prietena de la Teatrul National "Ion Luca Caragiale" a ajuns din intamplare pe una dintre aceste pagini si si-a dat seama ca in spatele apelului nu se afla Rodica Popescu Bitanescu.

Rodica Popescu Bitanescu, actrita: "Mi-a spus ca azi-noapte a avut o convorbire pe Facebook cu o persoana care zicea ca e Rodica Popescu Bitanescu si care cerea bani grei si ca eu as fi plecata in strainatate si nu as fi in Bucuresti si sa trimita banii undeva, intr-un cont in straintate."

Actrita spune ca nu are calculator acasa si nici nu obisnuieste sa intre pe internet.

Rodica Popescu Bitanescu nu este singura persoana publica de care incearca sa se foloseasca escrocii. Medicul Raed Arafat, fondatorul SMURD, a patit la fel, insa a reusit cu ajutorul politiei sa inchida contul fals de Facebook. In stituatii similare au fost Florin Busuioc si Andra Maruta.


VIDEO PROTVPLUS.RO