Emanuel Ungureanu, mesaj pentru Arșinel: ”Are un tupeu absolut incredibil”

Alexandru Arsinel

Emanuel Ungureanu, deputatul care a dezvăluit practicile medicului Mihai Lucan, l-a criticat dur într-o postare pe Facebook pe Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel a fost operat de Mihai Lucan în 2013, suferind un transplant de rinichi. Potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu, organul trebuia să ajungă la o fetiță, Ana Maria Galben, care făcuse analizele și era compatibilitate de grupă.

Marți, 2 ianuarie, la aproape 5 ani de la operație, Arșinel a ținut să îi ia apărarea medicului Mihai Lucan, afirmând că nu crede că acuzațiile care i se aduc sunt adevărate.

Nu pot să cred că sunt adevărate aceste acuzaţii de tentativă de omor. Să acuzi un om că încearcă să-şi saboteze un coleg prin tentativă de omor este ceva oribil. Se pot întâmpla accidente, dar să le pui sub imperiul unei rele voinţe, nu se poate aşa ceva. Nu pot să cred că un om care s-a luptat o viaţă întreagă să salveze oameni poate face un astfel de gest. În ceea ce priveşte banii găsiţi la domnul doctor, nu comentez”, a declarat actorul Alexandru Arşinel, pentru Mediafax.

După acest mesaj de susținere, Emanuel Ungureanu, cel care a declanșat scandalul de corupție în cazul lui Mihai Lucan, l-a criticat dur pe actor.

Citește și
alexandru arsinel
MOTIVARE. De ce a fost clasat dosarul privind transplantul renal al actorului Alexandru Arșinel

Arșinel are un tupeu absolut incredibil!

După ce a primit în mod preferențial un rinichi cadou de la mafiotul de Lucan, la fel de lacomul de bani Alexandru Arșinel are obrăznicia fără margini să îi batjocorească pe bolnavii călcați în picioare și jecmăniți de acest Mengele al medicinii românești.

Într-o declarație publică de astăzi, Arșinel îi ia apărarea celui care l-a favorizat în detrimentul altor bolnavi mai săraci care nu aveau statut de VIP.

În opinia escrocului de Lucan actorul de comedie ar fi avut o importanță socială mai mare ca alți suferinzi.

Domnule Arșinel, vă transmit din nou, ce v-am spus și acum 4 ani, să vă fie rușine!”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Urmărire penală pentru tentativă de omor

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru tentativă la infracţiunea de omor, după ce colegii l-au acuzat pe medicul Mihai Lucan că, în martie 2017, ar fi tăiat intenţionat artera renală a unui pacient, în timpul operaţiei, astfel încât să îl compromită pe medicul care coordona intervenţia.

Am început să îmi pun întrebări. Au fost puţine transplanturi şi taman la mine a fost. Eu am sângerat în timpul operaţiei şi am vrut să ştiu mai multe. Familia mea a fost şocată. Eu, ca om terminal cu multe suferinţe, sunt mai antrenat: ori că fusese neglijenţă, ori că fusese criminală, dar totuşi, cum se poate ajunge aici?”, a declarat pacientul pentru Știrile ProTV.

Medicii şi asistentele care erau în sală au spus că incidentul nu avea cum să se producă altfel, din moment ce rinichiul fusese verificat şi testat înainte să ajungă în mâna lui Lucan.

Pentru a-l pune într-o situaţie dificilă pe medicul Suciu, cu care se afla într-o stare de vădită adversitate, pretextând că doreşte să participe, în mod direct, la operaţiunea ce presupunea pregătirea grefei renale, în pofida faptului că de o mare perioadă de timp nu mai făcuse acest lucru, Mihai Lucan a manipulat de o aşa manieră instrumentarul chirurgical, practicând o incizie asupra sinusului arterei renale, într-o zonă care nu era vizibilă, după care l-a pus la dispoziţia membrilor echipei de chirurgi condusă de către Suciu, părăsind la scurt timp sediul”, se precizează în rechizitoriul anchetatorilor.

Reacția lui Mihai Lucan

Medicul Mihai Lucan a răspuns, luni, întrebărilor privind acuzațiile de tentativă de omor care i se aduc, precizând că „la fiecare transplant taie câte o arteră renală”. „Să mă anunțați când îl omor și pe Papă”, a răspuns el ironic.

Profesorul Mihai Lucan a ajuns, luni dimineaţă, la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti, unde este obligat să se prezinte de două ori pe săptămână, în cadrul controlului judiciar. El a fost întrebat despre noile acuzaţii, cele de tentativă de omor, aduse de procurorii DIICOT după ce ar fi secţionat intenţionat artera renală a unui pacient în timpul unui transplant, pentru a compromite un alt doctor, informează News.ro.

Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă. (...) La fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am avut o tentativă de omor? Anchetatorii nu au experienţă în domeniu. De ce trebuie toate să fie făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu a fost făcut de mine”, a declarat fostul şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Zeci de plângeri privind decontări ilegale şi defavorizarea unor pacienţi de către medicul urolog Mihai Lucan au fost făcute de pacienţi, dar şi de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, a declarat fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, precizând că, după trimiterea Corpului de control la institutut, în cele şapte luni de mandat, „din fiecare plângere ieşea câte un dosar care era trimis organelor de control".

Citește mai multe aici despre cazul Mihai Lucan

Citește și...
Reacția lui Alexandru Arșinel la acuzațiile de omor aduse medicului Lucan: „Nu pot să cred că poate face un astfel de gest”
Reacția lui Alexandru Arșinel la acuzațiile de omor aduse medicului Lucan: „Nu pot să cred că poate face un astfel de gest”

Actorul Alexandru Arșinel, care a fost operat de Mihai Lucan în 2013, a afirmat, marți, că nu crede că sunt adevărate acuzațiile care i se aduc medicului, întrucât „s-a luptat o viață întreagă să salveze oameni”.

MOTIVARE. De ce a fost clasat dosarul privind transplantul renal al actorului Alexandru Arșinel
MOTIVARE. De ce a fost clasat dosarul privind transplantul renal al actorului Alexandru Arșinel

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a explicat de ce a fost clasat dosarul deschis după ce Emanuel Ungureanu a depus o plângere privind transplantul de rinichi de care Alexandru Arșinel a beneficiat în 2013, la institutul condus de Mihai Lucan.

Medicul Mihai Lucan s-ar fi implicat ca Victor Socaciu să primească 2 rinichi de la un copil,
Medicul Mihai Lucan s-ar fi implicat ca Victor Socaciu să primească 2 rinichi de la un copil, "peste rând"

După Alexandru Arşinel, un alt artist celebru e acuzat că ar fi beneficiat de un transplat "preferenţial" la clinica din Cluj.

Alexandru Arșinel a fost externat. Primele declarații ale actorului
Alexandru Arșinel a fost externat. Primele declarații ale actorului

Actorul Alexandru Arsinel a fost externat, luni, din Spitalul Universitar, după o săptămână de când a ajuns pe mânile medicilor, în urma unui infarct.

Recomandări
CFR Călători retrage toate locomotivele de tipul celei care a provocat tragedia de la Galați
CFR Călători retrage toate locomotivele de tipul celei care a provocat tragedia de la Galați

Toate locomotivele de tipul celei implicate în accidentul feroviar de la Galați vor fi retrase imediat din circulație, a decis vineri CFR Călători.

Surse. Premierul Nicolae Ciucă, despre scandalul privind pragul de 250.000 lei: Trebuie să ne asumăm, a fost o eroare
Surse. Premierul Nicolae Ciucă, despre scandalul privind pragul de 250.000 lei: Trebuie să ne asumăm, a fost o eroare

Surse guvernamentale au declarat pentru Știrile Pro TV că premierul Nicolae Ciucă le-ar fi transmis miniștrilor că Guvernul ar trebui să-și asume ”eroarea” în procesul de decizie al elaborării amendamentului care a inflamat societatea civilă.

 

VIDEO: 1.200 de pistoale suspecte a fi arme letale, găsite într-un camion condus de un şofer din Ucraina la intrarea în ţară
VIDEO: 1.200 de pistoale suspecte a fi arme letale, găsite într-un camion condus de un şofer din Ucraina la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din Constanța au descoperit 1.200 de pistoale, suspecte de a fi arme letale, într-un camion condus de un şofer din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă.