Eleva de la Jean Monnet care l-a acuzat de viol pe profesorul de sport are 45 de absente nemotivate

Ultima actualizare: 03-11-2012 13:46
profesor Jean Monnet

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" care l-a acuzat pe profesorul Dan-Octavian Visan ca a violat-o in timpul unei excursii la Predeal are in primul semestru 45 de absente nemotivate, pentru acestea nefiind dispusa nicio sanctiune.

Corpul de control al ministrului Educatiei a facut o ancheta la Liceul "Jean Monnet" din Capitala, pentru a vedea daca incidentul in urma caruia o eleva l-a acuzat pe profesorul de sport Dan-Octavian Visan ca a violat-o este un caz izolat sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament. In timpul anchetei au fost verificate documentele scolii, Corpul de control constatand ca dosarul de transfer al elevei de la Liceul "Jean Monnet" care l-a acuzat de viol pe profesorul Dan-Octavian Visan era incomplet.

Totodata, eleva avea deja in primul semestru 45 de absente si nicio sanctiune, se arata in raportul Corpului de control al Ministerului Educatiei. Transferul elevei la Liceul "Jean Monnet" a fost "aprobat fara respectarea prevederilor legale", dosarul nu are fisa medicala si fisa individuala de observatie, potrivit raportului Ministerului Educatiei. Mai mult, Corpul de control a constatat ca la Liceul "Jean Monnet" exista si alte dosare incomplete. Conducerea Liceului "Jean Monnet" a fost demisa din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al MECTS, iar Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va monitoriza timp de un an activitatea unitatii de invatamant, a declarat duminica pentru MEDIAFAX ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Controlul efectuat a aratat ca relatia nefireasca intre profesor si eleva, indiferent de cat de emancipat este mediul de la «Jean Monnet», a fost si rezultatul unor disfunctionalitati grave in conducerea liceului si gestionarea relatiei parinte - scoala. Evident, instanta este cea care va decide asupra naturii acestei relatii. Se vede clar ca, atunci cand conducerea scolii nu isi face datoria, efectele sunt grave", a spus ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei a precizat ca, printre alte masuri, a decis demiterea, conform procedurilor legale, a intregii conduceri si monitorizarea de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a activitatii in liceu pe o perioada de un an.

Numele Liceului "Jean Monnet" a fost implicat si in alte scandaluri, recent doua eleve fiind acuzate ca au furat un telefon mobil si o camera foto de la doua studente. Incidentul a avut loc in noaptea de joi spre vineri, intr-un club din Capitala. O alta eleva de la Liceul "Jean Monnet" a pozat in Playboy, alaturi de primarul Radu Mazare. Madalina Pamfile a aparut pe coperta numarului din noiembrie al revistei Playboy, alaturi de Radu Mazare si alte doua domnisoare nud. In urma deciziei de a poza in Playboy, dar si pentru alte contraventii la codul Liceului "Jean Monnet" a fost propusa scaderea notei la purtare elevei Madalina Pamfile. Consiliul profesoral a decis sa propuna sanctionarea Madalinei Pamfile si pentru absentele repetate si nemotivate de la ore, dar si pentru prezenta in diverse emisiuni de televiziune fara a avea permisiunea conducerii liceului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO