Elena Udrea va ramane dupa gratii de Paste. "Doar Dumnezeu iarta". Decizia data de ICCJ nu este definitiva

Ultima actualizare: 13-04-2015 08:47

Vinerea Mare nu i-a adus Elenei Udrea libertatea pe care si-o doreste de doua luni. Judecatorii i-au respins cererea de inlocuire a arestului preventiv, asa ca fostul ministru al Turismului isi va petrece Pastele dupa gratii.

Chiar daca suntem in Saptamana Patimilor, Elena Udrea nu i-a uitat pe cei care au denuntat-o.

"- Doamna Udrea, i-ati iertat pe denuntatorii dumneavoastra?

- Numai Dumnezeu iarta!"

Decizia nu e definitiva, ea poate fi contestata in urmatoarele 48 de ore. Asa ca oricare ar fi fost decizia judecatorilor, Elena Udrea tot trebuie sa ramana in arest pana luni.

Desfasurarea evenimentelor:

UPDATE 16:45 Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri cererea Elenei Udrea de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, in dosarul "Gala Bute".

Decizia luata de un judecator de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva, contestatia urmand sa se judece tot la instanta suprema.

UPDATE 14:05 In momentul in care a fost scoasa din sala de judecata, Elena Udrea a fost intrebata daca ii iarta pe cei care au denuntat-o la DNA. "Doar Dumnezeu iarta", a fost raspunsul dat de Elena Udrea. Pe de alta parte, avocatul acesteia, Marius Striblea, a declarat ca nu mai exista niciun motiv ca Elena Udrea sa mai fie tinuta in arest preventiv, potrivit Agerpres.

"Am demonstrat judecatorului ca, de la momentul in care s-a prelungit masura preventiva si pana astazi, temeiurile avute in vedere de judecatorul care a prelungit masura s-au schimbat. Toate probele care au fost dupa data de 23 martie au reliefat o alta situatie de fapt si au combatut teza initiala a parchetului", a spus avocatul. Marius Striblea a mai spus ca a fost declasificat raportul SPP, document in care se arata ca, in legatura cu data de 6 octombrie 2011, nu se pot da detalii pentru ca acest tip de date nu pot fi stocate de SPP. In opinia sa, acuzatia de luare de mita adusa Elenei Udrea se bazeaza in continuare doar pe declaratia lui Gheorghe Nastasia.

UPDATE 14:00 Instanta a ramas in pronuntare

Instanta Suprema judeca vineri cererea fostului ministru al Turismului si Dezvoltarii Regionale privind inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai usoara, in dosarul "Gala Bute".

Daca Elena Udrea va indupleca instanta si va primi o masura mai putin restrictiva, din pacate pentru ea, nu va putea parasi prea repede arestul Politiei Capitalei. Procurorii au si ei la indemana o masura: pot contesta decizia judecatorilor, daca va fi in favoarea Elenei Udrea.

Oricum, cert este faptul ca avocatii Elenei Udrea vor incerca sa convinga instanta ca procurorii DNA si-au infaptuit toate actele de care aveau nevoie in urmarirea penala: au audiat martorii, au schimbat incadrari juridice, ba chiar au extins urmarirea penala pentru fostul ministru al Turismului, pentru infractiunea de spalare de bani. Astfel, in opinia avocatilor, nu mai sunt motive pentru ca Elena Udrea sa mai stea in arest.

Ramane de vazut care va fi replica procurorilor DNA in sala de judecata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO