HARTA Romaniei, vazuta din elicopterul SMURD. 24 de interventii de urgenta in 20 de ore de zbor

Ultima actualizare: 09-05-2012 02:01

In 20 de ore de zbor, echipajele de la SMURD si cele ale Ministerului de Interne au facut 24 de interventii de urgenta. Adica tot atatea vieti au fost salvate in ultimele doua zile.

Cinci curse s-au facut doar sambata spre pacienti la care nu puteau ajunge ambulantele, din cauza nametilor. Cu totii au fost transportati la spitale din Capitala.

Prima misune a inceput la ora 9. Un elicopter SMURD a plecat spre Videle, in judetul Teleorman, unde un bebebelus nascut prematur la 7 luni avea suferinte respiratorii grave.

La ora 10.30, o ambulanta de terapie intensiva neonatologie a preluat-o pe fetita si a transportat-o la Maternitatea Polizu.

Dupa nici o ora a inceput o noua misune, de data aceasta cu un elicopter MAI. Destinatia: Pitesti. Acolo asteapta o femeie de 70 de ani, care a suferit arsuri, inclusiv pe caile respiratorii.

Rudele pacientei au asteptat cu inima stransa echipajul si s-au revoltat cand au aflat ca nu e loc in elicopter si pentru un insotitor din familie.

In paralel un elicopter SMURD a decolat spre Craiova, ca sa preia o femeie de 47 de ani care a suferit un infarct miocardic. Medicii au fost nevoiti sa o aduca la Bucuresti pentru ingrijiri speciale, la Institutul CC Iliescu.

A patra misiune a salvatorilor a fost la Fundulea. Un pacient blocat in nameti a suferit o hemoragie.

In acelasi timp, un elicopter SMURD a preluat o femeie de 74 din Galati, care a suferit un infract.

In ultimele doua zile, au fost 24 de misuni de salvare, iar 37 de pacienti cu urgente medicale au ajuns in spitale din Bucuresti.

Sambata s-a zburat cu doua elicoptere ale MAI, intre care unul destinat exclusiv misiunilor SMURD. De exemplu, elicopterul Smurd a facut patru zboruri.

Si vineri a fost o adevarata desfasurare de forte. Sase elicoptere erau pregatite sa intervina in orice moment . Au fost si patru elicoptere simultan in zbor

Salavatorii au lucrat la foc continuu si au fost facute ore suplimentare pentru indeplinirea misiunilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO