Dusa: Am aprobat zbor militar catre Alger pentru repatrierea celor doi romani morti in Algeria

Ultima actualizare: 23-01-2013 06:48
Mircea Dusa

Trupurile celor doi romani ucisi in conflictul din Ageria vor fi aduse in tara cu o aeronava militara, care va decola de la Bucuresti. Pana atunci insa, autoritatile noastre fac declaratii publice contradictorii.

"Nu avem dreptul sa trecem peste acest eveniment fara a da un raspuns - ce ne asumam din ce s-a intamplat in Algeria?Acolo au murit cetatenii nostri nevinovati si aici trebuie sa ne punem intrebare cum ne aparam cetatenii?" spune Traian Basescu.

"Nu am nimic sa reprosez celulei de criza, dimpotriva au lucrat profesionist impreuna cu toti partenerii nostri. Daca imi spuneti ce trebuia sa faca Guvernul Romaniei in Algeria, sunt gata sa-mi insusesc toare reprosurile dumneavoastra. Mi-as fi dorit foarte mult ca in spital sa fie salvat acel roman. Din pacate nu fost salvat, nu am detalii si nu are nimeni nici autoritatile romane nici franceze nici britanice despre ce s-a intamplat in spital" a venit replica premierului Victor Ponta.

Doi dintre cei trei romani care au supravietuit povestesc cum au reusit sa se salveze singuri, dupa ce au evadat:

"Am intrat in biroul meu si colegul meu, am incuiat usa, ne-am ascuns in birou si in intuneric deplin am asteptat. in jurul nostru focuri de arma, tipete, tropaituri. Au incercat si la usa noastra au lovit si usa, dar din fericire a rezistat" 

Cei doi au ajuns in cele din urma in custodia autoritatilor noastre. Despre al treilea roman care a supravietuit masacrului nu exista deocamdata nicio informatie oficiala.

Trupurile celor doi romani care si-au pierdut viata in incident vor fi aduse in tara cu un avion militar, cel mai probabil marti.

"Acum cateva minute, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, am aprobat sa fie facut un zbor cu un avion militar pentru a aduce in tara corpurile neinsufletite ale celor doi romani. Facem demersuri pentru a obtine aprobarile de survol din partea statelor aflate pe acest traseu si cand vom avea si confirmarea statulului algerian vom face zborul pentru repatierea celor doi", a spus ministrul Mircea Dusa, precizand ca "in urmatoarele doua ore vor fi perfectate conditiile acestui zbor".

Ulterior, MApN a remis un comunicat in care precizeaza ca zborul va avea loc luni.

"Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a aprobat efectuarea unui zbor militar catre Alger pentru repatrierea celor doi romani care si-au pierdut viata in atacul terorist din Algeria. Solicitarea a venit din partea ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean. Aeronava Flotilei 90 Transport Aerian, de tip C-27 J Spartan, va decola in cursul zilei de luni, 21 ianuarie, dupa obtinerea tuturor aprobarilor de survol", mentioneaza MApN.

Doi romani si-au pierdut viata in urma atacului terorist din Algeria, in timp ce alti trei s-au salvat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO