Două zile de vacanță la munte, una în trafic. Coloană de 30km spre București

02-12-2018 17:57


"Din trei zile de vacanţă, una am pierdut-o pe drum, la volan", se plâng şoferii care au fost pe Valea Prahovei de Ziua Naţională.

N-au scăpat de traficul aglomerat nici la dus, nici la întors pe DN1.

La ieşirea din Sinaia către Ploieşti, şoferii trebuie să treacă de la două benzi de circulaţie la una singură. Duminică, coloana de maşini se întindea pe 30 de kilometri, potrivit poliţiştilor.

Șofer: "Ca în România, e ceva de groază.

Şoferii au pierdut mult timp şi la Posada.

Șofer: "Este foarte mare coada, venim de la Moeciu şi am făcut până aici aproximativ două ore jumătate. În loc să ne petrecem ziua într-un mod frumos, petrecem o zi în trafic."

Poliţiştii au încercat pe cât posibil să dirijeze circulaţia.

Comisar șef Adi Iacob, Poliția Rutieră Prahova: "Traficul este intens pe direcţia către Bucureşti de la Braşov, în special pe raza staţiunilor montane. Adresăm recomandarea de a prelua ca rută alternativă la DN1, respectiv Săcele-Vălenii de Munte-Ploiești-București."

Nici cei care au vrut să ia trenul nu au avut mai mult noroc. Vagoanele erau pline.

În tot acest timp, între promisiuni şi incompetenţă, autostrada Ploiești-Brașov nu depăşeşte stadiul de proiect. Autostrada va costa peste un miliard 300 de milioane de euro, iar lucrările ar trebui să înceapă anul viitor. Va fi gata, dacă se respectă termenul, 2023.

VIDEO PROTVPLUS.RO