Djokovic, fascinat de Halep. Ce a spus sârbul despre Simona și despre țara noastră


Ultimul update: Luni 15 Iulie 2019 20:33
Data publicarii: Luni 15 Iulie 2019 18:44
Categorie: Stiri actuale

Simona, noua regină de la Wimbledon, a fost și regina balului duminică seara, la gala care încheie oficial cel mai renumit turneu de tenis al planetei.

Îmbrăcată cu o rochie elegantă, ea a atras toate privirile, mai ales că acum este și cel mai nou membru al celui mai select club de tenis din lume. Iar la cină, Simona a avut şi un prinţ, pe Novak Djokovic, campionul de la băieţi de anul acesta.

În ovaţiile a sute de oaspeţi de seamă, aşa şi-a făcut intrarea în scenă noua campioană de la Wimbledon. Cu emoţie, Simona a pășit în salonul de ceremonii, vechi de sute de ani din clădirea istorică Guildhall.

Simona Halep a purtat o rochie neagră, lungă, extrem de elegantă şi decupată în zona taliei. A venit însoţită de întreaga familie şi de echipa cu care a obţinut această performantă remarcabilă. În piept, a purtat cu mândrie insigna albastră cu însemnele exclusivistului club de tenis al cărui membru tocmai a devenit după câştigarea turneului.

Partener de scenă i-a fost multiplul campion de la Wimbledon Novak Djokovic, care a reuşit să ia trofeul şi anul acesta şi nu a ratat ocazia să-şi arate aprecierea faţă de Simona, dar şi faţă de România.

Novak Djokovic: "Are jocul, are spiritul de luptă şi acum şi experienţă şi e extraordinar să vezi că țări mici, ca România şi Serbia, care sunt şi vecine, fac atât de bine în sport."

Halep şi Djokovic nu au dansat la cina de gală, aşa cum aşteptau admiratorii. De altfel, tradiţia dansului la acest eveniment de gală a fost întreruptă încă din 1970. Au mai fost însă şi cazuri răzleţe în care campionii şi-au dorit totuşi să evolueze şi pe ringul de dans, cum s-a întâmplat în 2015, când Djokovic a dansat cu Serena Williams.

Cert este că Simona şi Djokovic au stat la masă în companie selecta: printre invitaţi s-au aflat de exemplu legendarii jucători de tenis Manolo Santana şi Rod Laver.

All England Lawn Tennis & Croquet Club este cel mai exclusivist club de tenis din lume, fondat în 1868. Este patronat de Kate, ducesa de Cambridge, şi prezidat de prinţul Eduard, ducele de Kent, vărul reginei Elisabeta a 2-a.

Pentru a deveni membru al acestui club, unii se înscriu pe liste de aşteptare de câţiva ani. Accesul în club este extrem de strict. Sunt doar 375 de membri permanenţi cu drepturi depline, aproximativ 100 de membri temporari, care sunt reevaluaţi în fiecare an, şi alte câteva zeci de membri onorifici, aceştia fiind mai ales sportivi care au câştigat campionatul de la Wimbledon.

Un loc în club devine vacant abia după decesul unui membru, iar pentru a-l obţine, solicitantul trebuie să fie recomandat de alţi patru membri permanenţi. Clubul este gazda celui mai elegant turneu de tenis din lume, Wimbledon, care a evoluat de la o simplă competiţie între membri la cea mai prestigioasă competiţie din tenisul mondial.

Costuri uriașe și infrastructură zero. Cât de greu le e copiilor să reușească în tenis
Costuri uriașe și infrastructură zero. Cât de greu le e copiilor să reușească în tenis
Halep, despre finala de la Wimbledon. Ce i-a spus Serena imediat după ce a învins-o
Halep, despre finala de la Wimbledon. Ce i-a spus Serena imediat după ce a învins-o
Klaus Iohannis o decorează pe Simona Halep cu Ordinul Național ”Steaua României”
Klaus Iohannis o decorează pe Simona Halep cu Ordinul Național ”Steaua României”
VIDEO PROTVPLUS.RO
copii munte
35 de copii și un profesor, epuizați de pe munte. Nu au putut parcurge Valea Jepilor
Fructele românești, pe mesele străinilor. Cât primesc culegătorii pe kilogram, la export
O fată a căzut de la etajul 8 al unui bloc din București. Este în comă la spital
Unul dintre parcurile din Arad va purta numele lui Zsolt Torok. Gestul unui localnic
Mistreții fac ravagii în culturile unor săteni din Dâmbovița. „Am muncit degeaba”
BAC ROMÂNĂ, sesiunea toamnă 2019. Elevii susțin azi proba scrisă la Limba Română
cozi pe otopeni
Aglomeraţie uriaşă pe Otopeni: oamenii vin cu 2 ore înainte, dar tot pierd avionul
Declaraţia adoptată de Iohannis şi Trump. "Angajament reciproc faţă de statul de drept"
Trump i-a făcut cadou o şapcă lui Iohannis. Mesajul scris pe ea
Trump l-a lăudat pe Iohannis: ”Este un om care poate rezolva problema corupției din România”
Minoră lăsată de polițiști să se întoarcă acasă la tatăl vitreg, deși îl reclamase pentru viol
Experiment Ştirile ProTV: cum ajung bicicliştii victime sigure în traficul din România