Djokovic, fascinat de Halep. Ce a spus sârbul despre Simona și despre țara noastră

Dată publicare: 15-07-2019 18:44
Dată actualizare: 15-07-2019 20:33


Simona, noua regină de la Wimbledon, a fost și regina balului duminică seara, la gala care încheie oficial cel mai renumit turneu de tenis al planetei.

Îmbrăcată cu o rochie elegantă, ea a atras toate privirile, mai ales că acum este și cel mai nou membru al celui mai select club de tenis din lume. Iar la cină, Simona a avut şi un prinţ, pe Novak Djokovic, campionul de la băieţi de anul acesta.

În ovaţiile a sute de oaspeţi de seamă, aşa şi-a făcut intrarea în scenă noua campioană de la Wimbledon. Cu emoţie, Simona a pășit în salonul de ceremonii, vechi de sute de ani din clădirea istorică Guildhall.

Simona Halep a purtat o rochie neagră, lungă, extrem de elegantă şi decupată în zona taliei. A venit însoţită de întreaga familie şi de echipa cu care a obţinut această performantă remarcabilă. În piept, a purtat cu mândrie insigna albastră cu însemnele exclusivistului club de tenis al cărui membru tocmai a devenit după câştigarea turneului.

Partener de scenă i-a fost multiplul campion de la Wimbledon Novak Djokovic, care a reuşit să ia trofeul şi anul acesta şi nu a ratat ocazia să-şi arate aprecierea faţă de Simona, dar şi faţă de România.

Novak Djokovic: "Are jocul, are spiritul de luptă şi acum şi experienţă şi e extraordinar să vezi că țări mici, ca România şi Serbia, care sunt şi vecine, fac atât de bine în sport."

Halep şi Djokovic nu au dansat la cina de gală, aşa cum aşteptau admiratorii. De altfel, tradiţia dansului la acest eveniment de gală a fost întreruptă încă din 1970. Au mai fost însă şi cazuri răzleţe în care campionii şi-au dorit totuşi să evolueze şi pe ringul de dans, cum s-a întâmplat în 2015, când Djokovic a dansat cu Serena Williams.

Cert este că Simona şi Djokovic au stat la masă în companie selecta: printre invitaţi s-au aflat de exemplu legendarii jucători de tenis Manolo Santana şi Rod Laver.

All England Lawn Tennis & Croquet Club este cel mai exclusivist club de tenis din lume, fondat în 1868. Este patronat de Kate, ducesa de Cambridge, şi prezidat de prinţul Eduard, ducele de Kent, vărul reginei Elisabeta a 2-a.

Pentru a deveni membru al acestui club, unii se înscriu pe liste de aşteptare de câţiva ani. Accesul în club este extrem de strict. Sunt doar 375 de membri permanenţi cu drepturi depline, aproximativ 100 de membri temporari, care sunt reevaluaţi în fiecare an, şi alte câteva zeci de membri onorifici, aceştia fiind mai ales sportivi care au câştigat campionatul de la Wimbledon.

Un loc în club devine vacant abia după decesul unui membru, iar pentru a-l obţine, solicitantul trebuie să fie recomandat de alţi patru membri permanenţi. Clubul este gazda celui mai elegant turneu de tenis din lume, Wimbledon, care a evoluat de la o simplă competiţie între membri la cea mai prestigioasă competiţie din tenisul mondial.


VIDEO PROTVPLUS.RO