Dincă rămâne în arest încă 30 de zile. Aparatul special folosit la „casa ororilor”


Ultimul update: Miercuri 14 August 2019 18:19
Data publicarii: Miercuri 14 August 2019 13:38
Categorie: Stiri actuale

O nouă probă obţinută de experţi poate face lumină în dosarul fetelor răpite şi cel mai probabil ucise, în Caracal.

Institutul Naţional de Medicină Legală a finalizat expertiză antropologică a fragmentelor de oase descoperite în pădurea de lângă oraş, în urmă cu o săptămână.

Principalul suspect, Gheorghe Dincă, le-a arătat anchetatorilor locul unde ar fi abandonat rămăşiţele carbonizate ale uneia dintre presupusele sale victime.

Ovidiu Oanță, Știrile ProTV: „O săptămână – de atât au avut nevoie specialștii Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a finaliza acest raport antropologic.

Așa că după aceaste analize și teste minuțioase extrem de complicate, specialiștii au ajuns la concluzia că fragmentele osoase în pădurea de la Caracal ar aparține unei persoane de sex feminin cu vârsta între 15 și 19 ani.

Cel puțin deocamdată, nu se poate vorbi cu certitudine despre identitatea acelei victime, chiar dacă suspectul însuși a susținut că acolo ar fi abandonat resturile carbonizare ale Luizei, prima victimă pe care ai fi răpit-o, ucis-o și incendiat-o. Rămâne de văzut ce va spune testul ADN. Atunci specialiștii de la INML vor putea confirma identitatea victimei.

Din acel moment, lucrurile pot evolua în sens firesc și, mai ales, să confirme bănuiala și temerea anchetatorilor. Pe de altă parte, veștile date publicității de procurorii DIICOT care coordonează ancheta au obținut astăzi o nouă prelungire a mandatului de arestare preventivă.

Gheorghe Dincă a ajuns de dimineață la Tribunalul Olt, unde anchetatorii au arătat că nici nu se pune problema, cel puțin deocamdată, ca suspectul să fie eliberat. Este considerat în continuare un ins extrem de periculos, iar argumentele și dovezile pe care le prezintă anchetatorii împotriva sa i-au convins pe judecătorii de drepturi și libertăți să îi prelungească măsura cu 30 de zile. O măsură pe care Gheorghe Dincă a dat de înțeles că nu o va mai contesta.

Pentru că ancheta e în plină desfășurare, miercuri erau programate la „casa ororilor” cercetări neobișnuite: scanarea curții cu niște aparate specifice. Practic, anchetatorii vor încerca să verifice întreaga proprietate, pentru a-și da seama – la o adâncime de 2, 3, 4 metri – dacă există zone în care s-a săpat, zone pe care ulterior Dincă, dacă ar fi săpat gropile, le-ar fi ascuns.

Anchetatorii vor să își da seama dacă există și alte dovezi ale unor presupuse atricități. Operațiunea e extrem de greoiae, însă procurorii DIICOT și criminaliștii de la Poliția Capitalei încearcă orice metodă, întrucât cazule este complet atipic, să strângă orice dovadă i-ar putea ajuta.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ambulanta
Șofer în stare gravă, după ce s-a răsturnat cu mașina și a ajuns în curtea unei case
Operațiune de salvare a unei turiste din Ungaria, în zona Rimetea
Primăria vrea să scutească de vinieta pentru Bucureşti maşinile Patriarhiei Române
Cazul de la Caracal. A fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă
Comisia Europeană face precizări despre harta ce ar demonstra "norul radioactiv din Rusia"
Vinieta pentru București. 200 de camere urmează să fie instalate în marile intersecții
Sevraj
Ce se întâmplă când un dependent de alcool intră în sevraj. „Iese animalul din om”
România, lovită de un val de căldură venit din Africa. Temperaturi cu 8 grade mai mari
ANIMAȚIA GRAFICĂ a atacului din Săpoca. Prima sancțiune după masacru: o amendă de 1.000 de lei
Masacrul de la Săpoca: bilanțul a ajuns la 5 morți. Cum s-a comportat agresorul înainte de atac
Recidivist din Pitești, reținut din nou după ce a tâlhărit un tânăr într-un local
O femeie din Bacău a bătut-o şi a tuns-o pe presupusa amantă a soţului ei. Ce riscă acum