Dincă rămâne în arest încă 30 de zile. Aparatul special folosit la „casa ororilor”


Ultimul update: Miercuri 14 August 2019 18:19
Data publicarii: Miercuri 14 August 2019 13:38
Categorie: Stiri actuale

O nouă probă obţinută de experţi poate face lumină în dosarul fetelor răpite şi cel mai probabil ucise, în Caracal.

Institutul Naţional de Medicină Legală a finalizat expertiză antropologică a fragmentelor de oase descoperite în pădurea de lângă oraş, în urmă cu o săptămână.

Principalul suspect, Gheorghe Dincă, le-a arătat anchetatorilor locul unde ar fi abandonat rămăşiţele carbonizate ale uneia dintre presupusele sale victime.

Ovidiu Oanță, Știrile ProTV: „O săptămână – de atât au avut nevoie specialștii Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a finaliza acest raport antropologic.

Așa că după aceaste analize și teste minuțioase extrem de complicate, specialiștii au ajuns la concluzia că fragmentele osoase în pădurea de la Caracal ar aparține unei persoane de sex feminin cu vârsta între 15 și 19 ani.

Cel puțin deocamdată, nu se poate vorbi cu certitudine despre identitatea acelei victime, chiar dacă suspectul însuși a susținut că acolo ar fi abandonat resturile carbonizare ale Luizei, prima victimă pe care ai fi răpit-o, ucis-o și incendiat-o. Rămâne de văzut ce va spune testul ADN. Atunci specialiștii de la INML vor putea confirma identitatea victimei.

Din acel moment, lucrurile pot evolua în sens firesc și, mai ales, să confirme bănuiala și temerea anchetatorilor. Pe de altă parte, veștile date publicității de procurorii DIICOT care coordonează ancheta au obținut astăzi o nouă prelungire a mandatului de arestare preventivă.

Gheorghe Dincă a ajuns de dimineață la Tribunalul Olt, unde anchetatorii au arătat că nici nu se pune problema, cel puțin deocamdată, ca suspectul să fie eliberat. Este considerat în continuare un ins extrem de periculos, iar argumentele și dovezile pe care le prezintă anchetatorii împotriva sa i-au convins pe judecătorii de drepturi și libertăți să îi prelungească măsura cu 30 de zile. O măsură pe care Gheorghe Dincă a dat de înțeles că nu o va mai contesta.

Pentru că ancheta e în plină desfășurare, miercuri erau programate la „casa ororilor” cercetări neobișnuite: scanarea curții cu niște aparate specifice. Practic, anchetatorii vor încerca să verifice întreaga proprietate, pentru a-și da seama – la o adâncime de 2, 3, 4 metri – dacă există zone în care s-a săpat, zone pe care ulterior Dincă, dacă ar fi săpat gropile, le-ar fi ascuns.

Anchetatorii vor să își da seama dacă există și alte dovezi ale unor presupuse atricități. Operațiunea e extrem de greoiae, însă procurorii DIICOT și criminaliștii de la Poliția Capitalei încearcă orice metodă, întrucât cazule este complet atipic, să strângă orice dovadă i-ar putea ajuta.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Inundaţii masive în Istanbul
Scene apocaliptice în Istanbul. Inundații masive au paralizat orașul
Șoferiță la spital după ce s-a oprit cu mașina într-un cap de pod, în Teleorman
Fată de 16 ani, dispărută de două săptămâni în Timiș. Apelul poliției
Droguri de 2,5 milioane € găsite în cutii de banane. Marfa a ajuns și în România
Agresorul din Iași s-a filmat și înainte de atac: ”O să-i arăt pe toţi întinşi acolo”
Şeful IPJ Constanţa, lovit de o mașină în timp ce circula cu motocicleta
Alpinistul Zsolt Torok a decedat - 1
Mesaje emoționante după moartea alpinistului Zsolt Torok: ”Crestele munţilor sunt mai sărace”
Alpinistul Zsolt Torok, interviu în 2017: ”Stimez pe toată lumea care respectă muntele”
Un bărbat din Dâmbovița, care a reclamat că a fost jefuit, pierduse banii
Cumpănaşu, după anunțul DIICOT: „Ne dau cu pipeta rezultate. E jignitor”
Reacția mamei Luizei după ce s-a publicat raportul INML privind rămășițele din pădure
AEP: Aproape 9.000 de români s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă