Zeus, Chuck Norris si Levier, urmariti de DIICOT. Faceau trafic de arme

Ultima actualizare: 18-07-2012 11:52

Procurorii DIICOT, politisti si jandarmi au descins in 53 de locuri, intr-o ampla actiune de capturare a unor interlopi craioveni. Acestia au introdus in Romania, arme letale si munitie, care au fost utilizate in conflictele stradale dintre grupari.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova efectueaza 53 de perchezitii domiciliare, pe raza municipiilor Craiova (47), Bacau (patru) si Pitesti (doua) in vederea destructurarii unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in contrabanda cu arme de foc letale si in savarsirea de infractiuni cu mijloace de plata electronice.

Seful DIICOT, procurorul Codrut Olaru, se afla la Craiova, avand in vedere complexitatea actiunii. Liderii gruparii au fost identificati ca fiind Viorel Parnica, zis "Levier", Ion Parnica, zis "Wilifort", Stazian Miclescu, zis "Stazica", Altafin Poenaru, Chiril Olegov Gheorghiev, Gabi Alin Poenaru, zis "Patrian", George Dumitru, zis "Zeus", Ion Zatreanu, zis "Cuvant" si Dirivan Dumitru Nicolae, zis "Chuck Norris".

Potrivit anchetatorilor, invinuitii, constituiti intr-un grup infractional organizat reprezentativ in lumea interlopa craioveana, actionau in special in zonele "Fata Luncii" si "Hanu Rosu". Ei au introdus fara drept pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor cetateni bulgari, arme de foc letale si munitia aferenta.

Armele introduse ilegal in tara erau ulterior vandute unor persoane din lumea interlopa din Craiova, in scopul utilizarii acestora in conflictele stradale si altercatiile dintre diferitele grupari.

Se mai retine ca invinuitii procurau dispozitive de skimming pe care le utilizau ulterior, prin montarea la ATM-uri si POS-uri in diverse tari din Uniunea Europeana, in special in Portugalia, in vederea copierii datelor de pe cardurile bancare. Cardurile clonate erau folosite pentru efectuarea de operatiuni financiare frauduloase.

La aceste actiuni au fost mobilizati 250 de politisti si jandarmi. De asemenea, la sediul D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse 30 de persoane in vederea audierii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!